Toelating

Sociologie

Ben jij nieuwsgierig en neem je niet alles wat gezegd wordt meteen voor waar aan? Lijkt het jou leuk om maatschappelijke vraagstukken te onderzoeken en de samenleving beter te leren begrijpen? Dan is Sociologie de studie voor jou!

Om een opleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam te mogen beginnen, zijn er diverse toelatingseisen. Je kan worden toegelaten met:

  • een vwo-diploma;
  • een propedeuse van een hbo- / wo-opleiding;
  • een buitenlands diploma.

Studiekeuzecheck

De opleiding Sociologie biedt alle aankomende studenten een StudieKeuzeCheck aan. Afhankelijk van je vooropleiding ben je eventueel verplicht tot deelname aan de bepaalde onderdelen.
Voor Sociologie bestaat deze check uit een digitale vragenlijst: verplicht voor alle aanmelders.

Toelatingseisen vwo-diploma

Je kunt met alle profielen instromen.

Toelatingseisen hbo- en wo-propedeuse

Je bent toelaatbaar tot de opleiding  als je in het bezit bent van een propedeuse- of einddiploma van een erkende hbo-opleiding. Statistiek is een belangrijk onderdeel van de bachelor Sociologie, daarom is het advies om je kennis van wiskunde op vwo-6 niveau bij te spijkeren.

Toelatingseisen buitenlands diploma

Als je je aanmeldt met een niet-Nederlands diploma moet je rekening houden met toelatingstoetsen. Dit kan een toets Nederlands en/of Engels zijn. We adviseren daarom je zo snel mogelijk voor de studie Sociologie in Studielink aan te melden. Na aanmelding ontvang je een e-mail met een link naar het Osiris Aanmeldportaal en het verzoek een aantal documenten te uploaden (diploma (indien beschikbaar) en cijferlijst). Na ontvangst zullen we je aanmelding op toelaatbaarheid controleren en je hierover per e-mail informeren.

Let op: ook een International Baccalaureate of European Baccalaureate behaald in Nederland valt in deze categorie.

Voor algemene vragen over toelating met een niet-Nederlands diploma kun je een e-mail sturen naar admissions.office@eur.nl.

Aanmelden en inschrijven

Aanmelden en inschrijven voor een opleiding doe je via Studielink. Je bereikt Studielink via www.studielink.nl 

Studielink maakt het zowel instellingen als studenten makkelijker. Je hoeft je maar op één plek in te schrijven, uit te schrijven of een adreswijziging door te geven. Ook kun je via Studielink een verzoek tot studiefinanciering indienen bij de DUO (voorheen IB-groep).

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen