Na je studie

Sociologie

Mogelijkheden na je studie

De Rotterdamse opleiding Sociologie besteedt veel aandacht aan de gevolgen van maatschappelijke veranderingen voor overheidsbeleid en de toekomststrategieën van organisaties en bedrijven, een gewild kennisterrein. Afgestudeerde sociologen kunnen daarom doorgaans dan ook snel aan de slag.

Er is vraag naar praktijkgerichte sociologen bij de overheid, de non-profitsector, onderzoeksinstituten, het bedrijfsleven en de media. Na het behalen van je masterdiploma ben je breed inzetbaar op de arbeidsmarkt. Onze alumni zijn werkzaam als: 

 • Beleidsadviseur
  Beleidsvoering betekent vaak keuzes maken. Daarom zijn sociaalwetenschappelijke inzichten van belang. Bijvoorbeeld bij het maken van beleid op het gebied van jeugd, onderwijs en samenleving. 
 • Consultant of organisatieadviseur
  Als consultant of organisatieadviseur ben je betrokken bij het starten en ondersteunen van veranderingen in organisaties. Je draagt oplossingen aan voor actuele maatschappelijke problemen.
 • Onderzoeker
  Je doet onderzoek bij een bedrijf (markt- of beleidsonderzoek), een onderzoeksafdeling van de overheid of een maatschappelijke instelling.

Aansluitende masters

Lees meer

Arbeid, Organisatie en Management

Master in Management & Organisatie: In deze specialisatie leer je publieke en private organisaties vanuit een sociologische perspectieven te analyseren.

Digitalisation in Work and Society

Wil je weten hoe digitale technologieën vormgeven aan hoe we werken, organiseren en besturen? Dan is deze multidisciplinaire master voor jou!

Educatieve Master Primair Onderwijs

Educatieve Master Primair Onderwijs (EMPO): wil je lesgeven in het primair onderwijs in een grootstedelijke context? Dan is dit de juiste master voor jou!

Governance of Migration and Diversity - Sociology

Waarom migreren mensen? Waarom lukt integratie soms wel en soms niet? In dit programma staan sociologische theorieën en onderzoek over internationale migratie

Grootstedelijke Vraagstukken en Beleid

Master in Grootstedelijke Vraagstukken en Beleid: In de masterspecialisatie leer je kansen en problemen van grote steden te analyseren.
Ines Haddoudi - master student sociologie cover

Politics and Society

De verhouding tussen politiek en samenleving is drastisch veranderd. In dit masterprogramma staan de oorzaken en gevolgen van deze verandering centraal. 

Social Inequalities

Waarom verschillen levensuitkomsten naar sociale afkomst? Dit mastertrack biedt inzicht in de oorzaken en gevolgen van sociale ongelijkheid.

Sociology of Culture, Media and the Arts

Diepgaande training met een internationale en sociaalwetenschappelijke focus. Je bestudeert de belangrijke kwesties in media, cultuur en maatschappij.
Student RMSMCA on campus
Mijn werk biedt mij de kans om de tijdens mijn studie opgedane vaardigheden in de praktijk in te zetten om zo een bijdrage te leveren aan een betere stad.
Eschwin Loos - alumnus master Grootstedelijke Vraagstukken en Beleid
I learned a lot about approaching a problem from multiple angles and gained insight in the issues regarding governance.
Door de kleinschalige werkgroepen en een wederzijdse interesse voor dezelfde onderwerpen vond ik al gauw aansluiting bij zowel medestudenten als professoren en tutoren.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen