Van Gogh Museum

Prijsgevoeligheid van de potentiële museumbezoeker
Amandelbloesem van Van Gogh

Hoe trek je de Nederlandse bezoeker naar het museum? Voor welk aanbod zijn zij gevoelig? Welke prijs hoort bij dat aanbod? Voor het Van Gogh Museum zijn dat belangrijke vragen nu ze het in deze coronatijden vooral van de Nederlandse bezoeker moeten hebben. En dat is niet de gangbare samenstelling van het bezoek van een van de grootste musea van het land. Erasmus Q-Intelligence helpt hen met het beantwoorden van deze vragen.

Om uit te vinden wat maakt dat de Nederlandse bezoeker naar het museum komt, is een survey uitgeschreven. In deze survey werd respondenten gevraagd om te kiezen tussen 2 pakketten. Betaal je € 35,-- voor een bezoek tijdens een stilte-uurtje en gratis ansichtkaarten, of betaal je liever € 10,-- meer voor een interactieve audiotour met gratis poster? Of spreken beide aanbiedingen je niet aan? Door herhaaldelijk dit soort vragen te stellen, kunnen we uitvinden welke van de aspecten van een pakket de potentiële bezoeker drijft.

De data uit de survey heeft het Van Gogh Museum waardevolle inzichten gegeven. Zo is bijvoorbeeld naar voren gekomen dat artikelen uit de shop voor Museumkaarthouders meer waarde hebben. Museumkaarthouders zijn überhaupt meer bereid om te betalen voor aanvullende onderdelen van het museumbezoek. Daarnaast heeft het onderzoek het Van Gogh Museum waardevolle inzichten gegeven in de prijsgevoeligheid van de Nederlandse bezoeker.

Lees meer over:

Analytics & Advisory

 • Van Gogh Museum

    Het Van Gogh Museum is één van de drukstbezochte musea in Nederland. Meer dan 2 miljoen bezoekers trekken jaarlijks langs ‘de Zonnebloemen’ en ‘de…
  Van Gogh - de zonnebloem
 • Museum Boijmans Van Beuningen

    Museum Boijmans Van Beuningen is een veelzijdig en eigenzinnig museum in het hart van Rotterdam. Pal naast het museum opent in 2021 Depot Boijmans Van…
  Depot Boijmans van Beuningen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen