Bieze Food Group

Afzetvoorspellingen aan de hand van historische gegevens en AI technieken
Dipsauzen
Bieze Food Group logo

 

Bieze Food Group is een groep handels- en productiemaatschappijen binnen de foodbranche met een assortiment bestaande uit salades, zuivel, sauzen en meer. Voor punctuele productie en aflevering is het van belang vroegtijdig inzicht te hebben in de vraag naar producten. Zonder dit inzicht is het risico op nee-verkopen of oplopende voorraadkosten hoog. Bieze Food Group was derhalve op zoek naar een dagelijks bruikbare tool voor afzetvoorspellingen. Voorspellingen die goed gemaakt kunnen worden aan de hand van historische gegevens en technieken uit de kunstmatige intelligentie.

Erasmus Q-Intelligence heeft een geavanceerde voorspelapplicatie (FCast™) gebouwd. FCast™ gebruikt de historische gegevens van Bieze Food Group en is een zelflerend model om accurate voorspellingen te maken van de dagelijkse afzet, tot 91 dagen in de toekomst. Voor Bieze Food Group zijn met name de volgende elementen in FCast™ van nut:

  • Het zelflerende model zorgt ervoor dat ook nieuwe producten snel een accurate voorspelling krijgen
  • Planners van Bieze Food Group hebben de mogelijkheid om handmatig af te wijken van de modelvoorspelling, zodat expert views worden toegevoegd
  • Voorspellingen worden zowel op product-, als op product-klantniveau gemaakt zodat ook magazijnen efficiënt kunnen worden ingericht

Bieze Food Group gebruikt FCast™ om dagelijks de afzet te voorspellen en daarmee productie te bepalen. Daarmee verloopt het productieproces gestroomlijnd, is het aantal nee-verkopen en bederf geminimaliseerd en zijn beleidsbeslissingen meer data-gedreven. Dit zorgt voor meer (financiële) rust in de organisatie.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen