Postacademische Opleiding Data Science & Business Analytics

Volg het programma klassikaal of online

De eenjarige opleiding Data Science & Business Analytics is het toonaangevende programma voor Data Scientists die tot de top in hun veld willen behoren. Deelnemers zijn na afloop in staat om zelfstandig geavanceerde analyse-methoden in te zetten, inzichten te halen uit Big Data en door ‘analytics’ onderbouwde beslissingen te nemen. Het hands-on curriculum bevat onderdelen op het gebied van statistiek, management science, computer science en privacyrecht. Na afloop is er de mogelijkheid de internationaal erkende titel Certified Analytics Professional (CAP) te behalen.

Doelgroep

De opleiding Data Science & Business Analytics is bedoeld voor professionals die inzichten willen halen uit data en analytics willen inzetten in hun werkomgeving. De opleiding richt zich zowel op analisten die zelf aan de slag willen met de technieken als op managers en leidinggevende die een data science team willen aansturen. De opleiding staat open voor deelnemers met diverse achtergronden, te denken valt onder andere aan bedrijfskundigen, IT'ers, econom(etrist)en, bestuurskundigen en bedrijfseconomen. Men dient affiniteit te hebben met kwantitatieve analyse en te beschikken over een afgeronde academische opleiding op master niveau.

Resultaten & Leerdoelen

Na afloop zijn van de opleiding zijn deelnemers in staat om:

  • te werken met geavanceerde analysetechnieken,
  • inzichten te halen uit (Big) Data,
  • nieuwe bedrijfskansen te ontdekken,
  • door 'analytics' onderbouwde, data-gedreven beslissingen te nemen.

Tijdens de opleiding wordt gewerkt met de programmeertaal R en andere state-of-the-art softwareprogramma's.

Online & Klassikaal programma

De opleiding wordt zowel klassikaal als online aangeboden. Het online programma is geheel gelijkwaardig aan het klassikale programma en biedt dezelfde mogelijkheid tot het klassikaal stellen van vragen, het samenwerken in groepjes en het overleggen met medestudenten als in het reguliere programma. Daarenboven worden er speciaal voor het online programma extra zogeheten responsiecolleges verzorgd, waarbij extra begeleiding wordt geboden. Deze extra responsiecolleges zijn vrijwillig en voorzien u van extra begeleiding door de docenten.

Handig om te weten

De opleiding wordt aangeboden in twee varianten:

  • Klassikaal programma 
  • Online programma met dezelfde mate van interactie 

Start

Opening op 1 september 2022 van 14:00 - 18:00 uur
Start colleges op 2 september 2022
Einde30 juni 2023
Aantal bijeenkomsten  35
Groepsgroottemax 27 voor het klassikale programma
Collegedagvrijdags van 9:30 - 16:30 uur
Collegegeld

Klassikaal programma € 18.750,-* (dit bedrag is incl. cursusmateriaal, lunches, koffie/thee en parkeerkaarten) 

Online programma: € 16.250,-* (dit bedrag is incl. cursusmateriaal en responsiecolleges) 

Locatie

Lommerrijk Rotterdam

Inschrijven

Alumni aan het woord

"Leergierige voornemens voor 2021: denk eens aan weer studeren met een “modern” thema data science en business analytics. Zelf zei ik 2 jaar terug YES daar wil ik meer van weten. Een jaar hard werken en uitgedaagd worden. Voor mij was het een mooi en inspirerend jaar!"

Kitty Heijenrath, controller

"De leergang biedt met haar bevlogen en toegankelijke docenten een brede en hands-on opleiding. Ik kijk met veel plezier terug op de inspirerende vrijdagen op Erasmus. De opgedane kennis en vaardigheden gebruik ik vrijwel dagelijks in mijn werk."                           

Jeff Mulder, data scientist en oprichter Insinto

Data Science & Business Analytics

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen