Studieadviseurs

De studieadviseurs van het Erasmus MC informeren en adviseren bij specifieke vragen over de studie. De informatie op deze pagina's is met name bedoeld voor studenten Geneeskunde en studenten van de Research Masters.
Meer informatie en tips over studiemethoden en –planning kunnen studenten ook vinden op Canvas - Studiebegeleiding.

Wanneer naar de studieadviseur?

De studieadviseur treedt op als adviseur van de Examencommissie en de Opleidingsdirecteur voor studenten die een uitzondering op de regels willen.

Studieadviseurs Erasmus MC

v.l.n.r.: Merel Molenaar, Lianne van der Giessen, Lonneke Hulst, Dorine Heijltjes

Contact

Afspraken

Je kunt terecht bij de studieadviseurs voor gesprekken op afspraak op maandag, dinsdag, woensdag, en donderdag. Gesprekken met de studieadviseur zijn vertrouwelijk. 

Afspraken met de studieadviseur kunnen live, telefonisch of door middel van videobellen in Microsoft Teams plaatsvinden. Maak hiervoor een keuze in het afsprakensysteem. Mocht tijdens het gesprek blijken dat er meer tijd nodig is, dan zal er een nieuwe afspraak met je worden ingepland.

De afspraak met de studieadviseur kun je online maken. Indien je niet kunt komen, dien je je uiterlijk 24 uur van tevoren af te melden via de knop in de bevestigingsmail die je hebt gekregen. Op die manier kan een medestudent op het desbetreffende tijdstip een gesprek inplannen. Het niet verschijnen zonder afmelding vooraf of een late afmelding wordt geregistreerd.

N.B. Controleer altijd je ongewenste e-mail map als je de e-mail met afspraakbevestiging niet hebt ontvangen.

Coassistenten

Coassistenten die niet in de gelegenheid zijn om een gesprek te voeren op de tijden in het afsprakensysteem, kunnen een e-mail sturen naar studieadviseur.gnk@erasmusmc.nl met daarin het verzoek tot een ander tijdstip. Vermeld in de e-mail een aantal opties van data en tijden waarop je bereikbaar bent en op welk telefoonnummer. Een van de studieadviseurs neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Overige vragen

Voor vragen over studiefinanciering, tienjaartermijn etckun je contact opnemen met de studentendecaan van de EUR.

Voor vragen over cijfers in Osiris of tentamens, kun je terecht bij het OSC, of kijk op STiP.

De studieadviseurs zijn ook bereikbaar per e-mail:

Deze e-mailadressen zijn alleen bedoeld voor inhoudelijke vragen en niet voor het maken van een afspraak. Alleen berichten die afkomstig zijn van EUR-studentenmailaccounts (123456ab@student.eur.nl) worden in behandeling genomen. Dit geldt uiteraard niet voor mensen die niet aan de EUR staan ingeschreven.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen