Studieadviseurs

Lage bezetting bij de studieadviseurs in de zomer; maar de FAQ biedt uitkomst
De komende weken zal de wachttijd om een afspraak te maken bij de studieadviseur langer zijn dan je gewend bent.

Heb je vragen aan de studieadviseur of wil je een afspraak maken? Neem dan eerst een kijkje in de FAQ: FAQ Bachelor Geneeskunde. Mogelijke staat jouw vraag en het antwoord hier tussen.

Is je vraag nog niet beantwoord of staat die er niet tussen? Voel je dan vrij om een afspraak te maken bij de studieadviseur.

Voor vragen over compensatie of je studievoortgangsoverzicht, kun je terecht bij het O&S via osc@erasmusmc.nl.

Hopelijk kunnen we er zo met elkaar voor zorgen dat studenten die andere vragen hebben die niet in de FAQ, terecht kunnen bij de studieadviseur en zo geholpen worden.

Studieadviseurs Erasmus MC

De studieadviseurs van het Erasmus MC informeren en adviseren bij studiegerelateerde vragen zodat elke student studentsucces kan ervaren. De informatie op deze pagina's is bedoeld voor studenten Geneeskunde en studenten van de Research Masters.
De studieadviseurs hebben ook een Canvas-pagina met adviezen en interessante informatie over studeren en welzijn. Neem vooral een kijkje op Canvas - Studiebegeleiding.

NB: Je vindt vaak al veel informatie terug op STiP of op Canvas. Lees deze informatie eerst voor je een afspraak maakt.

Wanneer naar de studieadviseur?

De studieadviseur treedt op als adviseur van de Examencommissie en de Opleidingsdirecteur voor studenten die een uitzondering op de regels willen. Daarom is het belangrijk dat zij goed op de hoogte zijn mochten er persoonlijke omstandigheden spelen die de studie negatief beïnvloeden. De studieadviseurs kunnen dan een goed en gewogen advies geven. De informatie die zij hebben gekregen is vertrouwelijk en zal niet zonder toestemming met anderen worden gedeeld.

Voor overige vragen kan je hieronder lezen waar je terecht kunt.

  • Lianne van der Giessen
  • Merel Molenaar
  • Dorine Heijltjes

Contact

Afspraken

Je kunt terecht bij de studieadviseurs voor gesprekken op afspraak op maandag tot en met donderdag. Gesprekken met de studieadviseur zijn vertrouwelijk. 

Afspraken met de studieadviseur kunnen live, telefonisch of door middel van videobellen in Microsoft Teams plaatsvinden. Maak hiervoor een keuze in het afsprakensysteem. Je kan kiezen met welke studieadviseur je wil spreken en in welke vorm. Als je verwacht meer tijd nodig te hebben kan je ook twee afspraken na elkaar boeken. Mocht tijdens het gesprek blijken dat er meer tijd nodig is, dan zal er een nieuwe afspraak met je worden ingepland.

De afspraak met de studieadviseur kun je online maken. Indien je niet kunt komen, dien je je uiterlijk 24 uur van tevoren af te melden via de knop in de bevestigingsmail die je hebt gekregen. Op die manier kan een medestudent op het desbetreffende tijdstip een gesprek inplannen. Het niet verschijnen zonder afmelding vooraf of een late afmelding wordt geregistreerd.

N.B. Controleer altijd je ongewenste e-mail map als je de e-mail met afspraakbevestiging niet hebt ontvangen. Als je gekozen hebt voor een telefonische afspraak, dan word je gebeld met een anoniem nummer.

Coassistenten

Coassistenten die niet in de gelegenheid zijn om een gesprek te voeren op de tijden in het afsprakensysteem, kunnen een e-mail sturen naar studieadviseur.gnk@erasmusmc.nl met daarin het verzoek tot een ander tijdstip. Vermeld in de e-mail een aantal opties van data en tijden waarop je bereikbaar bent en op welk telefoonnummer. Een van de studieadviseurs neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Buitenlandse arts

Heeft u vanuit het ministerie een advies gekregen voor het volgen van extra coschappen voor het behalen van uw BIG registratie dan kunt u eerst een mail sturen naar studieadviseur.gnk@erasmusmc.nl met bijgevoegd uw CV en (voorlopig) besluit van de CBGV. 

Overige vragen

Voor vragen over studiefinanciering, tienjaartermijn etckun je contact opnemen met de studentendecaan van de EUR.

Voor vragen over de decentrale selectie en toelating tot de opleiding Geneeskunde kan je terecht op deze pagina.

Kijk altijd eerst op STiP voor vragen over:

  • cijfers in Osiris of tentamens
  • studeren in het buitenland
  • rooster
  • compensatie

Als je er niet uitkomt, dan kan je voor deze vragen ook terecht bij het OSC.

De studieadviseurs zijn ook bereikbaar per e-mail:

Deze e-mailadressen zijn alleen bedoeld voor inhoudelijke vragen en niet voor het maken van een afspraak. Alleen berichten die afkomstig zijn van EUR-studentenmailaccounts (123456ab@student.eur.nl) worden in behandeling genomen. Dit geldt uiteraard niet voor mensen die niet aan de EUR staan ingeschreven.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen