Studerende mantelzorgers

Erasmus University Rotterdam Campus

Ben je mantelzorger? Zorg je voor een naaste? Of heb je zorgen om iemand?
Op deze pagina lichten we toe wat vanuit de universiteit aan hulp en ondersteuning mogelijk is. 

Studerende mantelzorgers

Wat is mantelzorg?

Mantelzorg is alle hulp die je biedt aan een hulpbehoevende uit jouw directe sociale omgeving. Dit kan intensieve hulp zijn voor bijvoorbeeld een zieke ouder, broer of vriend. Maar onder mantelzorg wordt ook minder intensieve hulp verstaan voor bijvoorbeeld een huisgenoot. Als 'jonge mantelzorger' houd je (vaak ongemerkt) verschillende ballen tegelijk in de lucht; het zorgen, school, werk, vrienden, hobby’s, sport etc. Je doet dit graag en met plezier, maar het kan soms best pittig zijn om alles te combineren.

Studieadviseur en studentendecanen

Studenten die mantelzorger zijn, kunnen bij de studieadviseurs en studentendecanen terecht om eventuele mogelijkheden voor aanpassingen aan het studieprogramma te bespreken. Maak een afspraak om hierover in gesprek te gaan. 

Bijeenkomsten

Regelmatig worden er voor studerende mantelzorgers inloop workshops en community meeting georganiseerd. Iets voor jou? Meer info via de Personal Support Hub (naast de Living Room).

Financiële ondersteuning 

Als er sprake is van studievertraging door mantelzorg, is er soms financiële tegemoetkoming mogelijk (Profileringsfonds). Maak een afspraak met de studentendecaan om te bespreken wat de voorwaarden zijn en wat er voor jou mogelijk is. 

Handige websites

Op deze pagina's is nuttige informatie te vinden voor jonge mantelzorgers:

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen