Rendement van geluk

Over de opleiding

Het Executive Program ‘Het Rendement van Geluk’ is de eerste universitaire leergang die zich richt op geluk in organisaties vanuit een bedrijfseconomisch perspectief. Centraal staat geluk als holistisch en bedrijfskundig concept voor organisaties (‘organisational happiness’). Geluk wordt hierbij vanuit het perspectief van alle stakeholders van een organisatie behandeld. Daarnaast presenteert ‘Het Rendement van Geluk’ de meest recente internationale academische inzichten, gevoed door de eigen World Database of Happiness.

Lees hier uitgebreide opleidingsinformatie

Veel ondernemers en leiders voelen intuïtief aan dat er in de huidige tijd nieuwe mechanismen nodig zijn om organisaties een stap verder te brengen. Uit recent onderzoek komt naar voren dat slechts 13% van de medewerkers bevlogen aan het werk is; een schrikbarend laag aantal. Gelukkige medewerkers presteren beter en vormen de basis voor een gezonde organisatie. In gelukkige organisaties is minder ziekteverzuim, minder personeelsverloop, minder ongelukken en een hogere productiviteit. Gelukkige organisaties leiden tot gelukkiger klanten. En gelukkige organisaties dragen bij aan een gelukkige en duurzame maatschappij.

Het sleutelvraagstuk is echter: hoe zorg je dat organisaties gelukkige organisaties worden, en wat kenmerkt een gelukkige organisatie eigenlijk? Geluk wordt in deze leergang niet alleen opgevat vanuit het perspectief van de werknemer (werkgeluk), maar vanuit het perspectief van alle stakeholders (belanghebbenden) binnen een organisatie. En binnen deze benadering van stakeholders wordt steeds de mens centraal gesteld.

Om te starten met het Executive Program 'Het Rendement van Geluk' dient eerst de Masterclass 'Grondslagen van Geluk' gevolgd te worden.

Doelgroep

Het Executive Program ‘Het Rendement van Geluk’ is ontwikkeld voor directeuren, bestuurders, ondernemers, managers, (zelfstandig) adviseurs en beleidsmakers die gefundeerd meer van geluk willen weten, meer grip op geluk willen hebben en zich er professioneel mee bezig willen houden. Bijvoorbeeld omdat zij leiding willen geven aan en succes willen boeken met hun organisatie in een snel veranderende wereld, waarin nieuwe ordes en structuren ontstaan. Of omdat zij de leiding van organisaties willen adviseren in het zetten van deze stappen. Voor mensen die vanuit het Triple-P People, Planet, Profit model (willen) opereren en (willen) begrijpen dat meer geluk leidt tot meer waarde en rendement. Na het volgen van het Executive Program bent u bij wijze van spreken klaar om de stap naar Chief Happiness Officer te zetten.

Docenten

Vooraanstaande academici en ‘thought leaders’ uit de praktijk delen op betrokken en interactieve wijze hun inzichten, ervaring en visie met u. Het programma biedt ruimschoots de gelegenheid om met experts en collega-deelnemers van gedachten te wisselen. Het programma staat onder leiding van Prof.dr. Ruut Veenhoven en Drs. Guy van Liemt RM.

Thema's

Het Executive Program bestaat uit 6 modules van twee dagdelen waarin alle stakeholders worden behandeld. Medewerkers en HR-beleid; klanten, marketing en consumptievraagstukken; partnerships in de waardeketen (the value chain happily delivered); eigenaren, aandeelhouders en financiële aspecten; en natuurlijk leiderschapsvraagstukken in de wereld van vandaag en morgen. Daarnaast wordt tijd ingeruimd om expliciet de laatste internationale academische inzichten te delen. De Erasmus Universiteit Rotterdam huisvest de grootste database van het wetenschappelijk onderzoek naar geluk: de World Database of Happiness, met daarin kennis over verbanden tussen geluk en een scala aan onderwerpen zoals zingeving, werk, gezondheid en overheidsbeleid. Data die relevant zijn voor persoonlijk geluk en voor de ontwikkeling van organisaties die van geluk een reëel doel willen maken: meetbaar, inspirerend en renderend.

Contact en aanmelden

Voor alle overige informatie en praktische informatie kunt u contact opnemen met Program Coordinator:

Aartie Bhawaniebhiek

E-mailadres
geluk@ese.eur.nl
Telefoonnummer
010 - 408 14 15
Kamer
M5-34
Ruimte
Van der Goot
Adres
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA
Rotterdam

Postadres                       

ESAA Erasmus Universiteit Rotterdam
Postbus 1738
3000 DR Rotterdam

EHERO

Executive Program Het Rendement van Geluk is ontwikkeld door Erasmus Happiness Economics Research Organisation (EHERO), het multidisciplinaire kennis- en onderzoeksinstituut op het gebied van geluk van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Doel is bij te dragen aan een groter geluk voor een groter aantal mensen. Zie voor meer informatie: www.ehero.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen