Studenten bezoeken Sparta Rotterdam

Studenten bezoeken Sparta Rotterdam
Erasmus School of Law

Op 26 februari 2019 was een groep enthousiaste studenten van de Master Privaatrecht en de Master Aansprakelijkheid en Verzekering te gast bij voetbalclub Sparta Rotterdam voor een boeiende en leerrijke masterclass. Tijdens de masterclass werden de studenten meegenomen in de ins and outs van de dagelijkse praktijk van Kevin Valkenburg, hoofd Juridische Zaken.

De studenten hebben geleerd dat niet alleen het voetbal heel dynamisch is, maar ook de juridische wereld daaromheen, waarin zich een veelheid aan vragen en juridische uitdagen voordoen. Enkele voorbeelden zijn: sponsorcontracten, de verhuur van business seats en andere ruimtes in het stadion, reclame-overeenkomsten, de verkoop van seizoenskaarten, de schorsing van spelers door de KNVB en, uiteraard, het transfereren van spelers. Dit laatste onderwerp kwam uitgebreid aan bod, waarbij duidelijk werd dat de transfer van een speler het sluiten van meerdere contracten (tussen verschillende partijen) inhoudt. Wat zeker als een onvergetelijke les is bijgebleven, is dat een jurist in de voetbalwereld steeds out of the box moet kunnen en durven denken. Kan een resultaat dat op het eerste gezicht onmogelijk of niet toegelaten lijkt misschien worden bereikt op een andere manier die wel binnen de grenzen van het mogelijke en toelaatbare valt? Ongetwijfeld zullen deze wijze lessen de studenten in de praktijk nog van pas komen.

Geschreven door Ezgi Guney, masterstudent Privaatrecht

Gerelateerde content
Op donderdag 14 februari hebben de studenten van de master Aansprakelijkheid en Verzekering een bezoek gebracht aan het Klachteninstituut financiële…
Een overzicht van de studiebezoeken van de master Aansprakelijkheid & Verzekering.
Op woensdag 31 oktober 2018 vertrokken de studenten van de master Aansprakelijkheid en Verzekering op studiereis naar Londen.
Groepsfoto van de deelnemers van de studiereis naar London
Op woensdag 7 oktober hebben de studenten fiscaal recht en fiscale economie (masterspecialisatie indirecte belastingen) een bezoek gebracht aan de…
Foto van de Tweede Maasvlakte
Tijdens de masterclass bij Sparte Rotterdam werden de studenten meegenomen in de ins and outs van de dagelijkse praktijk van Kevin Valkenburg, hoofd Juridische…
Studenten bezoeken Sparta Rotterdam
Een overzicht van de studiebezoeken aan de partners van de master Aansprakelijkheid & Verzekering.
Studiebezoek van de studenten Aansprakelijkheid & Verzekering
Gerelateerde opleiding
Met twee stages, masterclasses op locatie en kundige docenten stroomt deze master jou klaar voor een baan in de beroepspraktijk.
Master Double Degree Programme Privaatrecht & Aansprakelijkheid en Verzekering: Grondige verdieping in privaat-, aansprakelijkheids- én verzekeringsrecht.
Een goed carrièreperspectief? Onderwijs dat gericht is op de praktijk? Ben jij breed geïnteresseerd in o.a. contractenrecht, goederenrecht en procesrecht?
Gerelateerde links
Sectie Burgerlijk recht

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen