Biodeedback lab

Biopac - Fysiologische meetapparatuur

Het Biopac systeem is een modulair opgebouwd systeem dat het mogelijk maakt om 1 of meerdere fysiologische maten zoals hartslag, huidgeleiding en temperatuur te meten maar ook het meten van spierspanning en bloeddruk behoort tot de mogelijkheden. Deze systemen maken het mogelijk om met zeer hoge frequentie verschillende biometrische data van een participant te verzamelen.

Veelal worden er op een beeldscherm afbeeldingen getoond of krijgt de proefpersoon geluiden te horen waarbij er bij elke afbeelding of geluid een signaal wordt gestuurd naar de Biopac. Dit gebeurt met zeer grote precisie waardoor de onderzoeker, na analyse van de data, precies kan zien wat er met de fysiologie van de proefpersoon gebeurt tijdens de verschillende aanbiedingen.  

Naast de Biopac hardware beschikt het EBL ook over de geavanceerde analyse software Acqknowledge van Biopac. Deze software heeft tal van opties om de data die met de verschillende sensoren is opgenomen te analyseren en te interpreteren. Daarnaast zijn er tal van exportmogelijkheden om de data naar andere formaten te schrijven en met andere software, zoals BrainVision Analyzer, te analyseren. Bekijk de Biopac specs voor gedetailleerde informatie over de mogelijkheden.

Het Erasmus Behavioural Lab beschikt over een zestal Biopac meetsystemen.

Biopac specs

  • Drie Biopac MP150-systemen en drie nieuwere Biopac MP160-systemen voor het meten van fysiologische data.
  • Verschillende remote modules die het mogelijk maken om fysiologische data op te nemen terwijl de proefpersoon vrij rondloopt.
  • Modules voor meten van o.a. hartslag (ECG), huidgeleiding (EDA), spierspanning (EMG), maar ook temperatuur en bloedruk.
  • Meten van de verschillende fysiologische maten met zeer hoge frequentie (tot 400 kHz).
  • Acqknowledge software voor het analyseren van de data verzameld met de Biopac modules.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen