Waarom deze studie

Beleid en Politiek

Waar gaat deze specialisatie over?

Publieke professionals werken in een veranderlijke omgeving. In de specialisatie Beleid en Politiek staat de vraag centraal hoe je in deze context tot effectief en legitiem beleid kunt komen. Daarbij moet je niet alleen ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken kunnen doorgronden, maar ook om kunnen gaan met onzekerheid en controverse.

Tijdens de master verdiep je je in actuele vraagstukken op het gebied van beleid en politiek, zoals de energietransitie en het integratievraagstuk. Ook leer je om het overheidsbeleid vanuit diverse invalshoeken te analyseren. Je houdt rekening met de rol van media, waardenpluriformiteit en een terugtredende overheid. Daarnaast kun je reflecteren op een passende rol voor de overheid in een assertieve en energieke samenleving.

 

De masterspecialisatie Beleid en Politiek leert je de dynamiek van beleidsprocessen te begrijpen, maatschappelijke vraagstukken te doorgronden en effectieve strategieën en interventies te ontwerpen. Zo weet je hoe je deze vraagstukken aan kunt pakken in een veeleisende en turbulente omgeving waarin de media zowel beeldverstorend als beeldbepalend werken. Je kunt gezaghebbenden adviseren over de manier waarop deze oplossingen gerealiseerd kunnen worden.

Hoe pakken mensen problemen op waarmee zij als samenleving worstelen?
Wat deze master in het bijzonder interessant maakt, is dat je leert werken op het snijvlak van media, politiek en samenleving.

Voor wie bestemd?

Voel jij je uitgedaagd om maatschappelijke vraagstukken op te lossen waarover de meningen verschillen? Wil je meer weten over hoe je om kunt gaan met dynamiek en onzekerheid? Dan biedt de masterspecialisatie Beleid en Politiek jou alle mogelijkheden om hier kennis over te vergaren en daar vervolgens in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen