Waarom deze studie

Management van HR en verandering

Waar gaat deze studie over?

Het masterprogramma Management van HR en Verandering is een onderdeel van de master Bestuurskunde en richt zich op de ‘menselijke factor’ in organisaties. Organisatievraagstukken worden bekeken vanuit verschillende perspectieven en theoretische invalshoeken. Je verdiept je in vraagstukken op het gebied van strategisch HRM, verandermanagement en leiderschap in het publieke domein.

Ook word je getraind in diverse managementvaardigheden en loop je stage, zodat je na je studie een vliegende start in de praktijk kan maken. Door de stage krijg je inzicht in wat voor werkzaamheden bij je passen en in hoeverre de organisatie je bevalt. Met jouw kennis van verandermanagement, HR en leiderschapvraagstukken geef je straks richting aan verandering en verbind je mensen en organisaties.

Past deze studie bij jou?

In deze masterspecialisatie leer je alles over HR, verandermanagement en leiderschap in publieke organisaties.. In de specialisatie komen vragen aan bod zoals: welke strategie past het beste bij mijn personeel en de laatste omgevingsontwikkelingen? Hoe motiveer je personeel in een publieke context en wat is de rol van leiderschap hierbij? Wat is de beste manier om (publieke) organisaties te veranderen? Hoe ga je om met weerstand tegen verandering in organisaties?

Naast theorie en aandacht voor empirisch onderzoek is er veel aandacht voor de praktijk. Ook de wisselwerkingen tussen ontwikkelingen in de omgeving en veranderingen in de interne organisatie komen aan bod. De stage van minimaal drie maanden is een belangrijk onderdeel van het onderwijsprogramma. Deze stage is niet alleen bedoeld om data voor de masterthesis te verzamelen, maar zorgt ook voor verbinding met de praktijk. Onze studenten lopen, onder andere, stages bij ministeries, gemeenten, consultancy bedrijven en ziekenhuizen.

Voor wie bestemd?

Deze master is geschikt voor iedereen die vraagstukken op het gebied van HRM, verandermanagement en leiderschap wil koppelen aan de praktijk binnen publieke organisaties.

Studenten van Management van HR en verandering zijn geïnteresseerd om op evidence based basis te werken. Hun interesse gaat uit naar de menselijke factor in organisaties en het toepassen van wetenschappelijke inzichten in de praktijk. Wie Management van HR en Verandering studeert, wil nadenken over de manier waarop publieke organisaties in elkaar steken en hoe deze beter kunnen functioneren. Daarnaast bekijken we hoe om te gaan met maatschappelijke veranderingen zoals de toenemende digitalisering, decentralisering, vergrijzing en diversiteit.

Instagrampagina master Management van HR en Verandering
Foto master Management van HR en Verandering

Testimonials

Willemijn Gils

Willemijn Gils - Alumna Management van HR en Verandering

Dankzij de kleinschaligheid van de master leer je alle docenten snel kennen, waardoor er een prettige en toegankelijke sfeer is in de hoorcolleges en werkgroepen.
Dankzij de kleinschaligheid van de master leer je alle docenten snel kennen, waardoor er een prettige en toegankelijke sfeer is in de hoorcolleges en werkgroepen.

Tijdens de master Bestuurskunde: Management van HR en Verandering heb ik mezelf zowel op academisch als persoonlijk vlak kunnen ontwikkelen. Het eerste semester van de master bestaat uit het volgen van Bestuurskunde-brede vakken en gespecialiseerde HR en verandermanagement vakken. Tijdens deze periode doe je in korte tijd veel kennis op.

Dankzij de kleinschaligheid van de master leer je alle docenten snel kennen, waardoor er een prettige en toegankelijke sfeer is in de hoorcolleges en werkgroepen. In het eerste semester is het belangrijk dat je alle stof goed bijhoudt, want er komen veel interessante onderwerpen voorbij. Het tweede semester kun je je nieuwe kennis meteen inzetten in de praktijk, want je gaat een onderzoeksstage lopen. Je hebt veel vrijheid in het kiezen van een stageplek, maar vanuit de master krijg je handvatten bij het vinden van een geschikte organisatie. Ik wilde graag in de zorg stage lopen en vond een interessante stageplek in een ziekenhuis.

Tijdens de onderzoeksstage werk je voornamelijk aan je scriptie en verzamel je de empirische data. Daarnaast kun je ook beslissen om mee te draaien in de werkzaamheden van de organisatie. Het scriptietraject is intensief, maar heeft me veel voldoening gebracht. De kennis en vaardigheden die je de afgelopen maanden hebt geleerd, kun je combineren met eigen interesses op het gebied van HR en verandermanagement. Gelukkig hoef je het scriptietraject niet alleen te doorlopen. In een groepje met een aantal studenten en je scriptiebegeleider ondersteun en motiveer je elkaar in het scriptieproces. Mede omdat je de docenten en medestudenten in het eerste semester al goed hebt leren kennen, is de samenwerking in een afstudeerkring heel prettig. Aan het einde van de stage heb je waardevolle werkervaring opgedaan en jezelf op academisch gebied uitgedaagd en ontwikkeld.

Door het afwisselende programma van de master, vliegt het jaar voorbij. Ik vind het eigenlijk jammer om nu al afscheid te moeten nemen van alle interessante vakken en ervaringen, maar ik weet dat ik dankzij de master goed voorbereid ben om de arbeidsmarkt op te stappen en mezelf als professional verder te ontwikkelen.

Prof. dr. Laura den Dulk

Prof. dr. Laura den Dulk - Coördinator van het programma

Binnen de Bestuurskunde is de aandacht voor vraagstukken van Human Resource Management relatief beperkt. Het masterprogramma Management van HR en Verandering voorziet vanuit een strategische invalshoek in deze behoefte.
Prof.dr. Laura den Dulk
Binnen de Bestuurskunde is de aandacht voor vraagstukken van Human Resource Management relatief beperkt. Het masterprogramma Management van HR en Verandering voorziet vanuit een strategische invalshoek in deze behoefte.
Prof.dr. Laura den Dulk

Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

Brochure aanvragen
Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen