Aansprakelijkheid en Verzekering

Toelatingseisen voor Master Aansprakelijkheid en Verzekering

Studenten met een wo-bachelordiploma Rechtsgeleerdheid van zowel binnen als buiten de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) hebben toegang tot de master Aansprakelijkheid en Verzekering, mits de vooropleiding volledig is afgerond. Wanneer de pre-master ESL Algemeen is afgerond en alle resultaten geregistreerd staan in Osiris ben je ook toelaatbaar tot de master Aansprakelijkheid en Verzekering.

Selectie

De master Aansprakelijkheid en Verzekering biedt jaarlijks plaats aan maximaal 25 studenten. De toelating vindt plaats door middel van een selectieprocedure. Schroom niet deel te nemen aan de selectie! Wij willen de best passende student en zijn daarvoor benieuwd naar jouw verhaal, jouw ambitie en jouw drijfveren. De selectie is bedoeld om jou beter te leren kennen en om te bezien of er sprake is van een match met de opleiding.

De aanmelding eindigt op 28 juli om 12:00 uur en verloopt via de coördinator van deze master. Voor een definitieve aanmelding, dien je de volgende 2 stappen te doorlopen:

  1. Vul vanaf 20 maart het aanmeldingsformulier in. Daarbij dien je de volgende documtenten gereed te hebben:
    • Een gemotiveerd verzoek tot deelname.
    • Een curriculum vitae.
    • Indien van toepassing: een bachelordiploma + cijferlijst, dan wel een overzicht van behaalde vakken en cijfers.
  2. Op grond van deze stukken wordt besloten of je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek en een schrijftest.

De persoonlijke gesprekken vinden plaats in april, mei (afhankelijk van het aantal aanmeldingen), juni en juli. De exacte datum ontvang je zo spoedig mogelijk na aanmelding. Enkele dagen na het persoonlijke gesprek en de schrijftest krijg je te horen of je bent aangenomen. Meld je dus snel aan!