Acht masters krijgen predicaat ‘topopleiding’

Acht masters van de Erasmus Universiteit Rotterdam worden in de Keuzegids Masters 2016 aangemerkt als topopleiding. Studenten van deze opleidingen geven een zeer hoog tevredenheidsoordeel over hun studie. Vorig jaar kregen nog twee masters van de Erasmus Universiteit dit predicaat. 

De Keuzegids beoordeelde 67 (research-)masters van de Erasmus Universiteit. Van hen kregen 8 het kwaliteitszegel ‘topopleiding’:

Arbeidsrecht en Philosophy and Economics behoren bovendien tot de top-22 van allerbeste masteropleidingen die de Keuzegids onderscheidt. 

Studenten beoordeelden bij de Rotterdamse topopleidingen vooral de kwaliteit van de docenten, de inhoud, de praktijkgerichtheid en de wetenschappelijke vorming als zeer positief. Topopleidingen krijgen in de ranglijsten van de Keuzegids een totaalscore van tenminste 76 punten. Vorig jaar kregen twee masters van de Erasmus Universiteit het kwaliteitszegel. 

Heldere informatie over toelatingseisen
Naast de topopleidingen scoren de volgende opleidingen een eerste positie ten opzichte van vergelijkbare studies in Nederland: Supply Chain ManagementHuman Resource ManagementGeneeskunde en Pedagogy and Education als nummer 1 in hun categorie. Overall staat de Erasmus Universiteit op de vijfde plek in de lijst van algemene universiteiten.

De Keuzegids merkt verder op dat de Erasmus Universiteit ‘heldere en gedetailleerde informatie verstrekt’ over de toelatingseisen. Bij de Erasmus Universiteit is toelating bij 70% van de masteropleidingen individueel maatwerk.

Strategie
Groei van het masteronderwijs vormt een belangrijk onderdeel in de strategie van de Erasmus Universiteit. Door te investeren in kwaliteit wil de universiteit nog aantrekkelijker worden voor studenten van buiten de regio: Nederland, maar ook steeds meer uit het buitenland, mede door de uitbreiding met Engelse streams. Met een jaarlijkse masterinstroom van 60% (2012: 56%) van de totale instroom moet de Erasmus Universiteit nog meer dan nu een echte masteruniversiteit worden. Onlangs bleek dat de instelling goed scoort bij het aantrekken van masterstudenten. 

Over Keuzegids Masters
De Keuzegids Masters, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.), biedt per vakgebied een overzicht van alle hbo- en wo-masteropleidingen, gegevens over de arbeidsmarkt, en gedetailleerde kwaliteitsoordelen per master. Deze oordelen zijn gebaseerd op zowel gegevens uit de Nationale Studentenenquête, als accreditatiebesluiten van rapporten van keuringsinstantie NVAO.

Meer informatie

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, T (010) 408 1216, E press@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen