ErasmusU_Online: online onderwijs is volop in ontwikkeling

EUR-faculteiten ondersteunen bij het opzetten van geaccrediteerde online (pre)masterprogramma’s: dat is wat ErasmusU_Online doet. Voor nieuwe studenten, die normaal gesproken een afstand tot campusonderwijs hebben, en voor de huidige EUR-studenten, die meer flexibiliteit kunnen ervaren doordat ze asynchroon een online keuzevak kunnen volgen.

ErasmusU_Online is een samenwerkingsverband tussen de Community for Learning & Innovation (CLI) en de faculteiten. Er zijn inmiddels al vier faculteiten aangesloten bij ErasmusU_Online:

  • Het Vrijdagmiddag Onderwijs (VMO) van Erasmus School of Law is al enkele jaren een voorloper in online onderwijs. Het VMO wordt nu vernieuwd op basis van de ervaringen tijdens de corona pandemie.
  • De master Digitalisation, Surveillance & Societies van Erasmus School of History, Culture and Communication start met de ontwikkeling tot volledig online programma. Mogelijk is deze master al in september 2022 te volgen.
  • Ook voor de premaster Gezondheidswetenschappen van Erasmus School of Health Policy & Management is het streven in september 2022 een volledig online variant aan te kunnen bieden.
  • Rotterdam School of Management biedt per aanstaande september zijn online English Language Premaster Business Administration aan.

In het ontwikkelen van een online (pre)master biedt ErasmusU_Online ten eerste een marktanalyse, uitgevoerd in samenwerking met de dienst Marketing & Communicatie. Met deze marktanalyse krijgt de faculteit meer inzicht in specifieke doelgroepen en in hoeverre er vraag is naar de online variant van de opleiding. Vervolgens werkt ErasmusU_Online samen met de faculteit een business case uit. De faculteit en ErasmusU_Online beoordelen de marktanalyse en business case en bepalen of er wordt gestart met het vervolgtraject. Daarin ondersteunt ErasmusU_Online bij het onderwijskundige ontwerp en de organisatie van het online onderwijs.

Gesprekken met andere opleidingen en faculteiten zijn nog gaande; de volgende ErasmusU_Online update vertelt daar meer over. 

Meer informatie

Community for Learning & Innovation: www.eur.nl/CLI of cli@eur.nl

Gerelateerde content
Het opzetten van geaccrediteerde online (pre)masterprogramma’s genaamd ErasmusU_Online.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen