Lancering twee nieuwe MOOCs EUR op Coursera

De afgelopen maand zijn er twee nieuwe MOOCs (Massive Open Online Courses) op de EUR gelanceerd: de MOOC Innovation Management (RSM) en de MOOC Serious Gaming (ESHCC).

Met de ontwikkeling van MOOCs geeft de EUR invulling aan haar ambitie om het onderwijs internationaal op de kaart te zetten. Deelnemers van over de hele wereld kunnen hiermee een deel van het onderwijs van de EUR gratis volgen. Daarnaast kunnen de MOOCs ook worden gebruikt om het campus-based onderwijs verder te verbeteren.

MOOC Innovatie Management (RSM)

Op 29 maart 2016 is de MOOC Innovation Management van RSM galanceerd op Coursera. Deze MOOC is te vinden op https://www.coursera.org/learn/innovation-management.

De projectleider bij RSM voor deze MOOC is dr. Serge Rijsdijk.

MOOC Serious Gaming (ESHCC)

Op 18 april 2016 is de derde MOOC van de EUR op Coursera gelanceerd: de MOOC Serious Gaming. Deze MOOC is te vinden op: https://www.coursera.org/learn/serious-gaming/

De projectleider bij ESHCC voor deze MOOC is prof.dr. Jeroen Jansz.

De ontwikkeling van beide MOOCs is ondersteund door Kris Stabel, Marit Nieuwenhuys en Remy Fermont (allen Risbo), Pieter van Baarle, Ramon Bovenlander, Frans Jonathan van der Stok en Pjotr van Baarle (allen Media Support Center) en Amanda Koopman (Marketing & Communicatie).

Meer informatie

Meer informatie over de ontwikkeling van MOOCs op de EUR? Contact Gerard Baars (baars@risbo.eur.nl), projectleider deelprogramma online onderwijs EUR.