Erasmus Discovery Programme

Het Erasmus Discovery Programme is een multidisciplinair programma van een dagdeel waarin leerlingen van vwo 3 kennis maken met de Erasmus Universiteit. 

Tijdens het programma werken we aan academische vaardigheden die uw leerlingen nodig hebben als ze later gaan studeren en maken uw leerlingen kennis met de beroepsmogelijkheden in het kader van de profielkeuze.

Programma

Het programma start met een plenaire opening waarin wordt stilgestaan bij de universiteit en de wetenschap. Vervolgens krijgen de leerlingen enkele vakinhoudelijke minicolleges, waarna zij zelf aan de slag gaan met wetenschapsvaardigheden in diverse workshops die worden begeleid door EUR studenten. De middag wordt plenair afgesloten met een quiz waarin de opgedane kennis van de leerlingen op interactieve wijze wordt getest. U kunt kiezen uit een van de onderstaande thema’s Waarom is iedereen anders?’ en Ondernemerschap.

Thema: Waarom is iedereen anders?

Binnen het thema Waarom is iedereen anders?’ kijken we vanuit de sociale wetenschappen, psychologie en sociologie naar de vragen: Hoe denken we anders?’ ‘Hoe doen we anders?’ en Hoe doen we anders in groepen?

De workshops bestaan uit een 7-kamp waarin de leerlingen zelf aan de slag gaan met wetenschappelijk onderzoek. De leerlingen worden ingedeeld bij 3 van de 7 workshops van de 7-kamp.

Thema: Ondernemerschap

Wat maakt een onderneming succesvol?’ en ‘Waar moet je allemaal rekening mee houden bij het opzetten en runnen van een onderneming?’ zijn de centrale vragen in het Erasmus Discovery Programme ‘Ondernemerschap’. In de workshops gaan de leerlingen aan de slag met vaardigheden die ondernemers nodig hebben. Hierbij valt te denken aan presenteren, strategische keuzes maken, onderhandelen, investeren en zelfinzicht. De leerlingen worden willekeurig ingedeeld bij 2 van de 5 workshops. 

Planning

Beide Discovery Programme's worden als volgt aangeboden. De leerlingen kiezen het thema dat aansluit bij hun interesse.

Programma

Waarom is iedereen anders?

Datum deelname:

 

woensdag 17 januari 2018 middag

Ondernemerschap

Datum deelname:

 

n.v.t.

Kosten

Per leerling betaalt de school 10 euro eigen bijdrage.

Aanmelden

Scholen kunnen vwo 3 leerlingen/klassen aanmelden d.m.v. het aanmeldformulier.

Hier kunt u ook de gegevens van de deelnemende scholieren uploaden.

Aangezien het Erasmus Discovery Programme een interactief lesprogramma is kunnen wij dit programma slechts op bovenstaande data en tijden aanbieden. Vol=vol. Door verzending van uw aanmeldingsformulier gaat u met de algemene voorwaarden, behorend bij uw activiteit, akkoord.

Rowan Huijgen

E-mailadres
wetenschapsknooppunt@eur.nl
Telefoon
(010) 408 9670
Kamer
6e etage
Ruimte
Sanders building | Building
Adres

Burg. Oudlaan 50
3062 PARotterdam
Nederland

Postadres

Postbus 1738
3000 DR Rotterdam

Tilly Schildt-Houben

E-mailadres
wetenschapsknooppunt@eur.nl
Telefoon
(010) 408 2714
Kamer
6e etage
Ruimte
Sanders building | Building
Adres

Burg. Oudlaan 50
3062 PARotterdam
Nederland

Postadres

Postbus 1738
3000 DR Rotterdam

Wetenschapsknooppunt