Waarom de Erasmus Universiteit?

Vijf goede redenen om te kiezen voor de Erasmus Universiteit

Studeren op een echte campus

Op de campus is alles aanwezig wat je tijdens je studie nodig hebt. Je volgt er colleges of werkgroepen en er zijn plekken waar je met je medestudenten kunt studeren. In het Foodcourt kun je lunchen, met vrienden spreek je af in het Erasmus Paviljoen en bij de verenigingen van Erasmus Sport kun je praktisch alle sporten beoefenen. De campus is the place to be!

Make it happen

Wat is jouw ambitie? Een internationaal bedrijf leiden, een model maken om een economische crisis te voorspellen, de Nederlandse zorg betaalbaar houden of een expert worden op het gebied van mensenrechten? De Erasmus Universiteit helpt je om het waar te maken.
Rotterdam: Make it happen! 

Een internationale universiteit

Desiderius Erasmus zei het al: “Heel de wereld is mijn vaderland.”. De Erasmus Universiteit is een internationale universiteit. In de ‘multicultural classroom’ heb je college van een Amerikaanse docent en je medestudenten komen uit onder andere China en Duitsland. Bovendien zijn er veel mogelijkheden om een periode op exchange naar het buitenland te gaan.

Hoge kwaliteit en rankingspositie

De kwaliteit van het onderwijs en onderzoek is hoog en dat ziet men over de grens ook. In de verschillende internationale rankings staat de Erasmus Universiteit in de wereldtop. Rotterdamse studenten zijn vooral tevreden over de inhoud van de colleges, de expertise van docenten, de begeleiding en de voorbereiding op de arbeidsmarkt.

Goede carrièrekansen

Bedrijven en organisaties vinden Rotterdamse alumni interessant en nemen ze graag aan. De Erasmus Universiteit wordt ook wel ‘hofleverancier van de boardrooms’ genoemd. Tijdens je studie besteed je al veel aandacht aan je oriëntatie op de arbeidsmarkt. Tijdens de jaarlijkse Erasmus Recruitment Days bijvoorbeeld: Europa’s grootste on-campus recruitment event.