Waarom deze studie

Pedagogische Wetenschappen

Wil je een masterspecialisatie in Pedagogische Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam volgen, maar voldoe je niet aan de toelatingseisen? Kies dan voor de pre-master Pedagogische Wetenschappen in Rotterdam. 

Heb jij interesse in de effecten van passend onderwijs op kinderen met leer- en gedragsproblemen? Weet jij hoe je diagnostiek kunt aanpassen zodat je rekening houdt met culturele diversiteit? Ben je benieuwd naar de rol van de vader in de opvoeding en wil je daar een interventie op ontwikkelen? Wil je weten hoe je bij lesgeven rekening kunt houden met culturele diversiteit in de klas? Wij leren je dit type vragen te analyseren, onderzoeken en beantwoorden. Je gaat op zoek naar evidence-based oplossingen voor problemen in complexe opvoedings- en onderwijssituaties. De combinatie van theorie en praktijk staat centraal in de stage.

Door alle onderwerpen die aan bod komen, ben ik vanuit een ander perspectief gaan kijken naar gezinnen.
Tijdens mijn zoektocht naar een uitdagende en passende vervolgopleiding kwam ik al snel uit bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Waarom een master Pedagogische Wetenschappen in Rotterdam?

  • Je leert oplossingen te zoeken voor problemen in complexe opvoedings- en onderwijssituaties.
  • Je volgt onderwijs in kleine groepen. Ons kleinschalige onderwijs staat bekend als PGO (probleemgestuurd onderwijs). Dit is een onderwijsvorm waarin het leerproces van de student centraal staat. Hier wordt naartoe gewerkt door middel van activerend onderwijs.

Wat houdt de pre-master in?

In de pre-master analyseer je hedendaagse vraagstukken op het gebied van opvoeding en onderwijs op wetenschappelijk niveau. Je krijgt kennis en vaardigheden aangereikt die van belang zijn om kinderen en hun leefomgeving te onderzoeken. Zowel algemene als richtingspecifieke vakken uit de bachelor zullen je helpen om je kennis bij te spijkeren, zodat je vervolgens succesvol kan instromen bij een van de masters van Pedagogische Wetenschappen.

Voor wie bestemd?

Voor studenten met een hbo-diploma van een aanverwante studie in de Sociale Wetenschappen en studenten met een wo-bachelor die geen rechtstreekse toegang geeft tot de master Pedagogische Wetenschappen. Met een master Pedagogische Wetenschappen kun je je kansen op de arbeidsmarkt vergroten of doorgroeien naar een wo-functie binnen je huidige baan.

Diversiteit is een belangrijk thema binnen de opleiding en hier is in de vakken veel aandacht voor.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen