IT Manager Arjen Voogt over onderwijssoftware en het werken bij EUR

Alle hippe dingen die je als IT’er wilt, kun je inzetten. Dat is erg gaaf.

Arjen Voogt

Manager IT services onderwijs

“De universiteit is een ontzettend leuke plek om te werken. Je stapt op je fiets en komt op de campus waar alles zich afspeelt, als een soort wereld op postzegelformaat. Ik heb ook in het bedrijfsleven gewerkt, maar dan zitten je klanten overal en die zie je dus maar sporadisch. Hier op de universiteit is de feedbackloop heel erg kort; alle studenten, docenten en onderzoekers zijn hier. Wanneer iets fout gaat krijg je dat direct terug en als iemand een wild plan heeft kan hij zo bij ons binnenlopen. Zo kwam ErasmusX tijdens de eerste lockdown met het dwaze idee om de hele campus na te bouwen in Minecraft. Wij hebben dit achter de schermen mede mogelijk gemaakt.

Zelf ben ik verantwoordelijk voor de klantgroep onderwijs. Dat houdt in dat we zorgdragen voor de inzet van IT voor studenten en docenten. Denk aan de infrastructuur en de applicaties die nodig zijn voor roostering of de toetsing. Elke dag probeer je te zorgen dat de diensten beter worden. Daarom we zijn voortdurend in gesprek met de faculteiten over nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld voor digitaal onderwijs. We waren hier al technisch al op voorbereid, maar de coronapandemie is wel een sterke katalysator geweest. Hybrideonderwijs biedt in mijn ogen veel kansen. Zo kan een docent zijn college opnemen en de contactmomenten gebruiken om veel interactiever met de lesstof te spelen.”

"De universiteit is een soort wereld op postzegelformaat"

Onlangs hebben we een applicatie gebouwd voor de begeleiding van scripties. We willen iedereen daarin goed ondersteunen. Dat begint met de student die een onderwerp zoekt, het matchen met een begeleider en het zoeken van een meelezer. Dit ging altijd per email, maar als een docent een andere baan kreeg, hadden we geen idee met wie die bezig was. In het nieuwe systeem kun je bij deadlines mailtjes sturen en weet je precies met welke studenten een begeleider bezig is. We hebben dit ingericht met alle mensen die het gaan gebruiken. Die interactie met de eindgebruiker maakt mijn werk leuk. Bij het bouwen van applicaties kun je bovendien alle hippe dingen inzetten die je wilt als IT’er, dat is erg gaaf.

Ik heb voor de EUR gekozen omdat ik graag werk bij een organisatie die er echt toe doet. Ik geloof dat de wetenschap antwoorden kan bieden op de complexe vragen van deze tijd. Daar lever ik graag indirect een bijdrage aan door mensen in hun kracht te zetten. Er wordt hier bovendien goed voor je gezorgd en het aantal verlofuren is zeer riant. Hierdoor heb ik ook veel tijd voor mijn kinderen en mijn hobby’s."

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen