Waarom deze studie

Geschiedenis

Bij de bachelor Geschiedenis zoek je in het verleden naar antwoorden op de vraagstukken van nu. Je focust op de moderne geschiedenis en wat zij ons kan leren over de hedendaagse politiek, cultuur en economie.

Hoe houden games als Call of Duty mythen over de oorlog in stand, maar communiceren ze ook historische inhoud? Waarom zijn zoveel Europese landen zo rijk geworden, terwijl Afrikaanse landen arm zijn gebleven? Wat is de invloed van films als Schindler’s List en Inglorious Bastards op ons historisch denken? En hoe is diversiteit binnen voetbalteams deels te wijten aan het koloniale verleden van het desbetreffende land?

Keuzegids

Keuzegids 2020: Rotterdam is de beste optie

Studenten waarderen kundigheid van docenten

Rotterdam is een uitstekende keuze als je Geschiedenis wilt gaan studeren. Volgens de keuzegids 2021 behoort de bachelor aan de Erasmus Universiteit Rotterdam behoort tot de top 2 opleidingen in Nederland. Onze studenten waarderen de inhoud van de opleiding en de kundigheid en begeleiding van de docenten.

Meer redenen om te kiezen voor Geschiedenis aan de EUR

  • Je krijgt persoonlijke begeleiding dankzij de kleine werkgroepen en het mentorsysteem;
  • Je combineert theorie en praktijk d.m.v. het volgen van stage of het gaan op uitwisseling;
  • De opleiding is gericht op de arbeidsmarkt en heeft nauwe banden met het bedrijfsleven;
  • De opleiding ontvangt jaarlijks een hoge score in de Nationale Studentenenquête;
  • De EUR biedt een aantal kwalitatieve masters aan die aansluiten bij de bachelor, waaronder het Erasmus Mundus Programma GLOCAL.

Engelstalig en internationaal

Deze bachelor is ook als Engelstalige opleiding te volgen: International Bachelor in History (IBHistory).

Bekijk de introductievideo over deze opleiding! 

Introductievideo Bachelor Geschiedenis

Geschiedenis studeren

Studenten over Geschiedenis

 

De studie start met globale geschiedenis. Je leert zo direct geschiedenis op een ander manier te bestuderen dan dat je op de middelbare school deed. Met andere perspectieven en theorieën bekijk je belangrijke gebeurtenissen opnieuw en trek je verbanden tussen deze gebeurtenissen.
De manier waarop geschiedenis benaderd wordt op de Erasmus Universiteit is de reden waarom ik hier ben gaan studeren. Geschiedenis wordt hier echt gezien als een sociale wetenschap. Het is niet alleen maar het onthouden van historische gebeurtenissen, maar er worden ook echt theorieën losgelaten.
De kleinschaligheid van de opleiding Geschiedenis zorgt voor een fijne en gemakkelijke omgang tussen studenten en professoren.
De overgang van de middelbare school naar de universiteit is best ingrijpend. Je begint op een andere school, ontmoet nieuwe mensen en verhuist misschien wel naar een onbekende stad. Dit is spannend en je kan hier wellicht tegenop zien. Twee studenten van de faculteit Geschiedenis, Cultuur en Communicatie vertellen in dit artikel hoe zij deze overgang hebben ervaren. Spoiler alert: het is hen heel erg meegevallen!

De juiste studie gevonden?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen