Toelating

International Bachelor Communication and Media
IBCoM student on campus

Ben je geïnteresseerd in International Bachelor Communication and Media (IBCoM)? Op deze pagina vind je meer informatie over de toelatingseisen.

Let op: het Admissions Office van de Erasmus Universiteit Rotterdam zal bepalen of je diploma voldoet aan het vereiste niveau bij ontvangst van je aanvraag en documenten. Je kunt je aanvraag voltooien en indienen, zelfs als je je diploma en/of bewijs van Engelse taalvaardigheid nog niet hebt behaald.

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan het volgende overzicht.

Je komt in aanmerking voor toelating als je in het bezit bent van een van de volgende diploma's:

 • Nederlands VWO-diploma
 • Propedeuse HBO, diploma van het eerste jaar van een vierjarige Nederlandse HBO-opleiding
 • International Baccalaureate (IB)
 • Europees Baccalaureaat (EB)
 • Een ander middelbaar schooldiploma dat gelijkwaardig is aan het Nederlandse VWO-diploma. Raadpleeg de lijst van meest voorkomende diploma's die toegang verlenen tot studies aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Je voldoet aan onze Engelse taalvereisten als:

 • Je een VWO-cijfer hebt van 7 of hoger voor Engels (eindexamen VWO-6);
 • Je een International Baccalaureate Diploma hebt met Engels A (HL of SL 4 of hoger), Engels B (HL 4 of hoger);
 • Je een Europees Baccalaureaat diploma hebt, inclusief Engels als eerste of tweede taal;
 • Je minimaal 2,5 jaar middelbaar onderwijs hebt gevolgd in Australië, Canada (behalve Quebec), Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, de VS, het VK of Ierland (Let op: het bezitten van een paspoort uit een Engelssprekend land zonder school te hebben gevolgd in een van de bovengenoemde landen, verleent geen vrijstelling);
 • Je een hbo-diploma hebt behaald aan een Hogeschool in Nederland waar de voertaal van het volledige programma Engels was. Upload alsjeblieft een verklaring van de hogeschool waarin dit wordt bevestigd. (Niet van toepassing als je alleen het eerste jaar/propedeuse hebt afgerond);
 • Het GCSE O-level Engels eerste taal wordt alleen geaccepteerd voor studenten die solliciteren op basis van GCSE O-levels + GCE A-levels;

Als je niet aan een van de bovenstaande eisen voldoet, kun je je Engelse vaardigheid aantonen via een van de volgende tests (online IELTS- en TOEFL-tests zijn niet toegestaan):

Belangrijk! Testresultaten mogen niet ouder zijn dan twee jaar op het moment van aanmelding. Houd er rekening mee dat het enkele weken duurt voordat de resultaten van de tests bekend zijn. Als je nog geen Engelse test hebt afgelegd, raden we aan om de IELTS of TOEFL af te leggen.

IBCoM streeft ernaar zijn studenten een internationale klasomgeving en leeromgeving te bieden en streeft ernaar kandidaten te selecteren die graag samenwerken met mensen uit verschillende achtergronden.

Naast de algemene toelatingseisen zal de Selectiecommissie daarom bijzondere aandacht besteden aan de motivatiebrief bij de toelating tot het programma. IBCoM streeft ernaar studenten aan te trekken die op de een of andere manier kunnen worden verwacht een ​​belangrijke bijdrage te leveren aan een diverse en levendige internationale klas.

Houd je alstublieft aan het vereiste formaat voor de brief, zoals beschreven op de aanmeldingspagina onder de sectie "Het schrijven van uw motivatiebrief".

Is dit jouw studie?

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen