Waarom deze studie

International Bachelor Communication and Media
IBCoM student on campus

Waar gaat deze studie over?

Media, telecommunicatie, computernetwerken en de creatieve industrieën zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Hun invloed reikt ver en beïnvloedt diverse aspecten van hoe we de wereld ervaren. Van politiek en cultuur tot economieën wereldwijd, deze sectoren hebben een steeds grotere impact gehad. De opkomst van digitale media heeft niet alleen onze alledaagse ervaringen getransformeerd, maar ook internationale betrekkingen, zakelijke kansen, burgerschap, democratie, cognitie, cultuur en zelfs ons persoonlijke en professionele leven. Daarom is het bestuderen van communicatie en media zo essentieel. Het biedt inzicht in hoe de hedendaagse wereld functioneert en hoe je daarin succesvol kunt zijn.

IBCoM biedt een unieke, interdisciplinaire benadering waarbij je een stevige basis legt in communicatie- en mediastudies, terwijl je ook verkent hoe deze vakgebieden samenkomen met andere disciplines zoals economie en bedrijfskunde, psychologie, politicologie, internationale betrekkingen, sociologie en kunst- en cultuurstudies. Het resultaat? Een breed scala aan mogelijkheden na het afstuderen, zowel binnen als buiten het vakgebied van communicatie en media.

Past deze studie bij jou?

Waarom communiceren mensen op de manier waarop ze dat doen? Hoe zullen technologische ontwikkelingen zoals kunstmatige intelligentie (AI) het dagelijks leven beïnvloeden? Hoe kun je verschillende culturen over de hele wereld bereiken? Op welke manier beïnvloeden films zoals "Barbie" het publieke debat? Wil je antwoorden vinden op deze vragen? Dan is IBCoM de juiste bachelor voor jou!

Communicatie en media zijn niet los te zien van andere vakgebieden zoals cultuur, sociologie, politiek en economie. Als IBCoM-student ga je dieper in op deze onderlinge relaties en ontwikkel je originele inzichten over hoe communicatie en media van invloed zijn. Je onderzoekt hun impact op diverse gebieden zoals internationale betrekkingen, het bedrijfsleven, democratie en cultuur, maar ook op het persoonlijke en professionele leven van individuen.

Als IBCoM-student maak je deel uit van onze "IBCoMmunity". Je medestudenten van vandaag zullen je toekomstige collega's zijn. Daarom streeft IBCoM ernaar meer te bieden dan alleen een onderwijsprogramma; het biedt studenten kansen om vriendschappen te sluiten, professionele netwerken op te bouwen, persoonlijke groei te ervaren en hun communicatieve vaardigheden te ontwikkelen door in contact te komen met verschillende mensen en standpunten.

International Bachelor Communication and Media Student Lennert studying at a table.

International Bachelor Communication and Media by Lennert

Waarom studeren aan Erasmus Universiteit Rotterdam

 • Internationaal programma

  IBCoM heeft niet alleen een zeer diverse internationale studentenpopulatie en faculteit, maar ook een internationaal curriculum dat zich richt op de internationale en interculturele aspecten van communicatie en media.
 • Leer praktische vaardigheden

  Naast een hoogwaardige academische opleiding krijg je uitgebreide praktische vaardigheidstraining via gespecialiseerde workshops, zoals communicatiemanagement en nieuwe mediaproductie. Ook volg je in je tweede jaar een stage om hands-on ervaring op te doen.
 • IBCoMmunity

  Je zult deel uitmaken van onze IBCoMmunity waarin geen enkele student anoniem is of achtergelaten wordt. IBCoM biedt studentgericht onderwijs, persoonlijke aandacht en een breed scala aan sociale activiteiten
 • Extracurriculaire activiteitenactiviteiten

  Er zijn veel extracurriculaire activiteiten die je zullen helpen om je vaardigheden en interesses verder te ontwikkelen, zoals het aangaan van een extra academische uitdaging in het IBCoM Honours Programme, schrijven voor ons IBCoMagazine, mentor en leider zijn in het IBCoMpanion Programme, werken als ambassadeur, zitting nemen in commissies en raden, en meer.
 • Studeren in Rotterdam

  Studeren in Rotterdam betekent studeren in een jonge, dynamische stad die zich snel blijft ontwikkelen. Sprankelende wolkenkrabbers, een indrukwekkende haven, hippe restaurants, gerenommeerde musea, speciale attracties en geweldige festivals.

Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

Brochure aanvragen
Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

Is dit jouw studie?

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen