Waarom deze studie

International Bachelor Communication and Media
IBCoM student on campus

Waar gaat deze studie over?

Media, telecommunicatie, computernetwerken en creatieve industrieën hebben invloed op vele aspecten van het dagelijks leven en bereiken elke hoek van de wereld. Ze hebben een steeds grotere impact gehad op het politieke en culturele leven, en op economieën over de hele wereld. De verschuiving in onze alledaagse ervaringen naar verbeterde bemiddeling heeft enorme gevolgen gehad. Het heeft internationale betrekkingen en zakelijke kansen getransformeerd, maar ook burgerschap en democratie, cognitie en cultuur, evenals het persoonlijke en professionele leven van mensen. Communicatie en Media zijn daardoor een vitaal en lonend studiegebied geworden, dat je zal helpen om de hedendaagse mondiale samenleving te begrijpen en er succesvol binnen te functioneren.

En daar komt IBCoM om de hoek kijken, onze interdisciplinaire benadering biedt een sterke basis in communicatie- en mediastudies, terwijl het zich uitstrekt naar andere disciplines en studiegebieden zoals economie en bedrijfskunde, psychologie, politicologie, internationale betrekkingen, sociologie en kunst- en cultuurstudies. Als gevolg hiervan heb je bij afstuderen talloze mogelijkheden voor vervolgstudies binnen en buiten het vakgebied van communicatie en media.

Past deze studie bij jou?

Waarom communiceren mensen zoals ze doen? Hoe zullen technologische ontwikkelingen zoals AI het dagelijks leven beïnvloeden? Wat kun je doen om verschillende culturen over de hele wereld te bereiken? Hoe beïnvloeden films zoals "Barbie" het publieke debat? Wil je de cutting-edge antwoorden op deze vragen vinden? Dan is IBCoM de bachelor voor jou!

Communicatie en media zijn niet alleen op zichzelf staande onderwerpen, ze zijn verweven met cultuur, sociologie, politiek en economie. Als IBCoM-student zul je deze wisselwerking verkennen en originele ideeën ontwikkelen over de transformationele effecten van communicatie en media. Denk aan de effecten ervan op internationale betrekkingen, bedrijven, democratie en cultuur, evenals het persoonlijke en professionele leven van mensen.

Als IBCoM-student maak je deel uit van onze "IBCoMmunity". Interactie en verbinding tussen studenten zijn wat IBCoM tot bloei brengt als programma. Je medestudenten van nu zullen je collega's zijn in de toekomst. Daarom streeft IBCoM ernaar meer te zijn dan alleen een onderwijsprogramma; het biedt studenten kansen om vrienden te maken, professionele netwerken op te bouwen, persoonlijke groei te bereiken en hun kennis en vaardigheden op het gebied van communicatie te ontwikkelen door in contact te komen met allerlei mensen en verschillende standpunten.

International Bachelor Communication and Media Student Lennert studying at a table.

International Bachelor Communication and Media by Lennert

Waarom studeren aan Erasmus Universiteit Rotterdam

 • Internationaal programma

  IBCoM heeft niet alleen een internationaal zeer diverse studentenpopulatie en personeel, maar ook een werkelijk internationaal curriculum dat de nodige aandacht besteedt aan de internationale en interculturele dimensies van communicatie en media.
 • Leer praktische vaardigheden

  Naast een eersteklas academische opleiding, krijg je ruime praktische vaardighedentraining via gespecialiseerde workshops - bijvoorbeeld op het gebied van communicatiemanagement en nieuwe mediaproductie - en de stage die je in je tweede jaar zult volgen.
 • IBCoMmunity

  Je zult deel uitmaken van onze IBCoMmunity waarin geen enkele student anoniem is of achtergelaten wordt. IBCoM biedt studentgericht onderwijs, persoonlijke aandacht en een breed scala aan sociale activiteiten
 • Buitenschoolse activiteiten

  Je hebt veel buitenschoolse opties die je zullen helpen om je vaardigheden en interesses verder te ontwikkelen, zoals het aangaan van een extra academische uitdaging in het IBCoM Honours Programme, schrijven voor ons IBCoMagazine, mentor en leider zijn in het IBCoMpanion Programme, werken als ambassadeur, zitting nemen in commissies en raden, en meer
 • Studeren in Rotterdam

  Studeren in Rotterdam betekent studeren in een jonge, dynamische stad die zich snel blijft ontwikkelen. Sprankelende wolkenkrabbers, een indrukwekkende haven, hippe restaurants, gerenommeerde musea, speciale attracties en geweldige festivals.

Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

Brochure aanvragen
Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

Is dit jouw studie?

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen