Tijdens je studie

International Bachelor Communication and Media
IBCoM student on campus

Op deze pagina vind je informatie over activiteiten en mogelijkheden tijdens je studie. Zo begin je je studie met een reeks introductieactiviteiten om je medestudenten, je docenten en de Erasmus Universiteit Rotterdam te leren kennen. Verderop op de pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden om je bacheloropleiding aan te passen aan jouw wensen.

Festival

Jaar 1: introductieactiviteiten

Wat is er nu beter dan je medestudenten en de Erasmus Universiteit Rotterdam te leren kennen tijdens de introductieactiviteiten georganiseerd door Erasmus School of HIstory, Culture and Communication? We organiseren verschillende activiteiten, zoals een officiële een officiële introductiedag en een informele introductiebootcamp. En natuurlijk leer je de campus kennen en alle systemen waarmee je tijdens je studie zult werken.

Jaar 2 en 3: Personaliseer je studie

IBCoM biedt uitgebreide mogelijkheden om je bachelor te personaliseren, denk aan je focusgebied, een stage en een internationale uitwisseling. Bovendien kun je kiezen uit een verscheidenheid aan verschillende buitenschoolse opties die je zullen helpen om je vaardigheden en interesses verder te ontwikkelen. Scroll naar beneden om meer te weten te komen over de verschillende opties.

Persoonlijke begeleiding binnen IBCoM

Binnen IBCoM hechten we veel waarde aan persoonlijke aandacht en begeleiding. We vinden het belangrijk om studenten de mogelijkheid te bieden om contact op te nemen met onze studieadviseur voor advies, begeleiding en ondersteuning.

Of je nu wilt praten over persoonlijke omstandigheden, advies wilt krijgen over het verbeteren van je studievaardigheden, of de mogelijkheden tijdens je studie wilt bespreken, je bent van harte welkom om een afspraak te maken met onze studieadviseur. Je kunt praten over wat er in je gedachten speelt in een open en veilige omgeving. Dit kan je helpen je gedachten te ordenen of gewoon iets van je af te praten. Let op: alles wat wordt besproken blijft vertrouwelijk en wordt alleen met uitdrukkelijke toestemming van de student aan anderen bekendgemaakt, omdat we ons houden aan de gedragscode van de Landelijke Vereniging van Studieadviseurs (LVSA). De studieadviseur kan je ook doorverwijzen naar andere counselors of experts, indien nodig.

Stage

Als IBCoM-student moet je aan het einde van je tweede jaar een stage volgen. Deze stage stelt je in staat om de praktische toepassing van je academische kennis en vaardigheden te trainen en om je cursussen te verbinden met de professionele wereld. Bovendien kun je een professioneel netwerk opbouwen.

Je kunt stages lopen in verschillende werkgebieden, waaronder: public relations, marketing, management, verkoop, communicatie, overheid, public affairs, onderwijs, journalistiek, de kunstwereld en de media- en creatieve industrieën. Studenten van IBCoM hebben al stages gelopen bij:

Je kunt je stage in Nederland of in het buitenland voltooien. In de afgelopen jaren heeft meer dan 30% van onze studenten hun stage buiten Nederland gelopen. Er zijn volop mogelijkheden, daarom staat onze stagecoördinator klaar om je te helpen je weg te vinden.

Internationale uitwisseling

Heb je er ooit over nagedacht om een semester (een halfjaar) in het buitenland te wonen en te studeren? 

Je onderdompelen in een nieuwe cultuur, een ander land leren kennen, studeren in een compleet andere omgeving en vooral, nieuwe mensen ontmoeten van over de hele wereld... Klinkt dit spannend voor jou? Uitwisseling is de perfecte gelegenheid om jezelf uit te dagen, uit je comfortzone te stappen en de volgende stap te zetten naar een wereldburger zijn.

IBCoM werkt samen met meer dan 90 universiteiten over de hele wereld. Alle vakken die je tijdens je uitwisseling volgt, tellen mee voor je EUR-studieprogramma en je hoeft geen extra collegegeld te betalen.

IBCoM Honours Programme

Ben je op zoek naar een extra academische uitdaging? Wil je verder gaan dan het IBCoM-curriculum en je verdiepen in actuele sociale kwesties of 'populaire' onderwerpen vanuit een media- en communicatieperspectief? Dan is het IBCoM Honours Programme zeker iets voor jou!

Het IBCoM Honours Programme ('het HP') is een extra-curriculair (Extra-curriculaire activiteiten zijn in feite alle activiteiten die je doet naast je studie) vak in het tweede jaar van het IBCoM-programma dat loopt van september tot april. Het HP staat alleen open - op uitnodiging - voor de meest getalenteerde en zeer gemotiveerde studenten van IBCoM. Het doel is om deze studenten toegang te geven tot kansen en uitdagingen die buiten het normale bereik van een bachelorprogramma vallen. Door nauw contact met de faculteit en andere vooraanstaande professionals en experts worden studenten van het honoursprogramma blootgesteld aan de meest recente ontwikkelingen op het gebied van communicatie- en mediastudies.

De eigen bijdrage van studenten aan het curriculum van het HP stelt hen verder in staat om actief nieuwe interessegebieden te verkennen. Studenten krijgen de kans om werkgroepen te leiden, excursies en gerelateerde lezingen te organiseren, instellingen te adviseren over communicatiezaken en het uiteindelijke HP-symposium mede te organiseren.

Studenten die het IBCoM Honours Programme succesvol afronden, ontvangen 15 studiepunten en een officiële aanbevelingsbrief van de decaan van onze faculteit. Het IBCoM Honours Programme is stevig verankerd in de onderwijsvisie van IBCoM en het mandaat van de Erasmus Honours Academy.

Buitenschoolse activiteiten

IBCoM biedt zijn studenten een scala aan buitenschoolse interesses en activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld redacteur worden van ons IBCoMagazine, dienen als mentor voor onze eerstejaars, of lid worden van onze studentenvereniging, ACE.

Je kunt ook het IBCoM-programma vertegenwoordigen als ambassadeur of als lid van de Programmacommissie of de Faculteitsraad, deelnemen aan ons Honours Programme, of praktijkervaring opdoen via een praktijkgericht honoursproject bij het in Rotterdam gevestigde PR-bedrijf Coopr.

Second Bachelor in Philosophy of a Specific Discipline

Je kunt IBCoM aanvullen met een tweede bachelor in 'Philosophy of a Specific Discipline' na je eerste jaar. Je behaalt beide bachelordiploma's in vier jaar. Onder leiding van toegewijde docenten verdiep je je in verschillende filosofische onderwerpen, variërend van de filosofie van de Verlichting tot postmoderne continentale filosofie en van ethiek tot wetenschapsfilosofie. Je leert om argumenten duidelijk uit te drukken en om kritisch en creatief te denken.

Wil je meer zien?

Is dit jouw studie?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen