Inschrijven

International Bachelor Communication and Media
IBCoM student on campus

Vanaf oktober kan jij jouw aanvraag indienen in Studielink voor 2024-2025.

Onze aanmelddeadline is 15 maart 2024, 23:59 CET.
Let op! We kunnen en zullen geen aanvragen in overweging nemen die na de deadline bij ons zijn binnengekomen.

Aankomende studenten worden aangemoedigd om vroeg aan te melden, omdat dit ons in staat stelt om de resultaten van het selectieproces eerder te communiceren. Het geeft je ook voldoende tijd om (alternatieve) regelingen te treffen voor jouw studie. Het vergroot de kans op toelating.

Let op! Alleen ingediende aanvragen in Studielink en ons Aanmeldportaal worden in overweging genomen!

Aanmelden

Alle aanmeldingen voor IBCoM beginnen in Studielink, het Nederlandse nationale registratiesysteem voor hoger onderwijs.

Zodra je alle benodigde stappen in Studielink hebt voltooid, word je per e-mail gevraagd om door te gaan naar de EUR Application Portal. Hier dien je je documenten te uploaden en je aanvraag te volgen. Vergeet niet om alle vereiste documenten op tijd te uploaden (vóór de deadline van 15 maart), zodat we je aanvraag kunnen overwegen.

Als je vragen hebt over je toelating, kijk dan eerst in onze FAQ-sectie en neem anders contact op met het ESHCC Admissions Office.

Aanmeldingsdeadlines:

De aanmeldingsdeadline (in de EUR Application Portal)

 • 15 maart

Deadlines voor het indienen van bewijs van Engelse taalvaardigheid:

 • Niet-EEA-studenten: 1 mei
 • EEA-studenten: 1 augustus

Stap 1: Studielink

Dien je aanvraag in uiterlijk op 15 maart 2024. Vanaf 1 oktober kun je je aanmelden voor IBCoM via Studielink.

Let op:

Als je na inschrijving in Studielink geen e-mail van ons ontvangt met je inloggegevens voor het EUR Application Portal, neem dan contact op met onze ICT-servicedesk via it.servicedesk@eur.nl.

Automatisch gegenereerde e-mails kunnen in je spam- of junkmap belanden. Controleer deze mappen goed!

Stap 2: EUR Application Portal

(deadline ook 15 maart)

Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je een vervolgmail. Je wordt gevraagd om in te loggen op het EUR Application Portal om je documenten te uploaden en enkele laatste vragen te beantwoorden. Je moet je aanvraag indienen via het Application Portal uiterlijk op 15 maart.

Upload alsjeblieft de volgende documenten:

 • Motivatiebrief, beantwoord de vragen: zie Writing your motivation letter hieronder. (Je moet de sjabloon gebruiken; alle andere documenten worden niet geaccepteerd) 
 • Resultaten van het Engelse taalexamen (indien van toepassing).

Nederlandse student:

 • Een officieel eindrapport VWO 5 of 6 (ondertekend en/of gestempeld door de onderwijsinstelling), of je meest recente cijferlijst van HBOP.

Internationale student:

 • Een gewaarmerkte kopie van je diploma van het voortgezet onderwijs en het eindrapport met cijferlijst of, als je nog geen diploma hebt, je eindrapport van je laatste of voorlaatste jaar op de middelbare school.

Let op: we kunnen en zullen geen aanvragen in overweging nemen die na de deadline in het EUR Application Portal bij ons zijn binnengekomen.

Het IBCoM-programma streeft ernaar studenten aan te trekken met de juiste mentaliteit. Degenen die echt geïnteresseerd zijn in het concept van de internationale klaslokaal, die graag nauw samenwerken met mensen uit verschillende achtergronden. Daarom is je motivatiebrief een zeer belangrijk onderdeel van je sollicitatie voor IBCoM.

Gebruik alstublieft het sjabloon dat je hieronder kunt downloaden! We kunnen en zullen geen motivatiebrieven accepteren die in een ander formaat zijn geschreven. Bij het opslaan van je motivatiebrief, kies Opslaan als -> Bestandstype kiezen -> Kies PDF-bestand.

Zodra je aanvraag is ingediend in het EUR Application Portal, zal de universiteit je laten weten of je nog aanvullende documenten moet uploaden en/of dat je aanvraag compleet is.

De faculteit zal je informeren of je al dan niet bent uitgenodigd om deel te nemen aan het programma en, indien van toepassing, onder welke voorwaarden (bijvoorbeeld het verkrijgen van je diploma).

Wanneer? Uiterlijk 15 april 2024.

We zouden graag willen weten of je ons aanbod accepteert. Instructies worden verzonden naar geselecteerde studenten door de Admissions Coordinator. Je moet alle instructies zeer zorgvuldig volgen en ons aanbod accepteren in het Application Portal.

Als je (onder voorwaarden) toegelaten bent, dien je de vereiste aanvullende documenten in te dienen.

Deadlines voor het indienen van gecertificeerde kopieën van diploma en/of cijferlijst:

 • 1 augustus

Deadlines voor het indienen van bewijs van Engelse taalvaardigheid:

 • Niet-EER-studenten: 1 mei
 • EER-studenten: 1 augustus

Je inschrijving als student aan de Erasmus Universiteit is alleen compleet als je ook de betaling van je collegegeld hebt geregeld.

Vanaf ongeveer half juni kun je de betaling van het collegegeld regelen. Je begint met het invoeren van je betaalgegevens in Studielink (zie je 'to do list' in Studielink). Op onze website vind je gedetailleerde informatie over de betaling van je collegegeld. Als je nog vragen hebt, neem dan contact op met het Erasmus Student Service Centre.

Niet-EER-studenten moeten voldoen aan alle immigratievereisten. Zodra je geselecteerd bent voor het programma, zullen onze immigratieofficieren contact met je opnemen. Je kunt ook alvast een kijkje nemen op onze immigratiewebsite.

De uiterste datum voor het voltooien van je inschrijving is 31 augustus, maar wacht alsjeblieft niet tot het laatste moment!

Zodra je alle stappen van toelating en inschrijving hebt voltooid, kun je een bewijs van inschrijving downloaden vanuit Osiris Student.

 1. Log in op Osiris met je ERNA-id en wachtwoord. 
 2. Klik op het menu (drie streepjes aan de linkerkant) en selecteer 'Mijn gegevens'. 
 3. Klik op 'Inschrijving opleiding'. 
 4. Je vindt het programma waarvoor je hebt aangemeld met daaronder een knop 'Verklaring van inschrijving'. 
 5. Klik op deze knop om je bewijs van inschrijving te downloaden.

Het is raadzaam om ruim op tijd in Rotterdam aan te komen voor de eerste colleges.

De ESN Introductiedagen en de EUReka-week zijn gepland voor medio augustus en zijn een leuke manier om te settelen voordat de lessen beginnen.

Is dit jouw studie?

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen