Carrièremogelijkheden

Sociologie

De Rotterdamse opleiding Sociologie besteedt veel aandacht aan de gevolgen van maatschappelijke veranderingen voor overheidsbeleid en de toekomststrategieën van organisaties en bedrijven, een gewild kennisterrein. Afgestudeerde sociologen kunnen daarom doorgaans dan ook snel aan de slag.

Er is vraag naar praktijkgerichte sociologen bij de overheid, de non-profitsector, onderzoeksinstituten, het bedrijfsleven en de media. Na het behalen van je masterdiploma ben je breed inzetbaar op de arbeidsmarkt. Onze alumni zijn werkzaam als: 

 • Beleidsadviseur
  Beleidsvoering betekent vaak keuzes maken. Daarom zijn sociaalwetenschappelijke inzichten van belang. Bijvoorbeeld bij het maken van beleid op het gebied van jeugd, onderwijs en samenleving. 
 • Consultant of organisatieadviseur
  Als consultant of organisatieadviseur ben je betrokken bij het starten en ondersteunen van veranderingen in organisaties. Je draagt oplossingen aan voor actuele maatschappelijke problemen.
 • Onderzoeker
  Je doet onderzoek bij een bedrijf (markt- of beleidsonderzoek), een onderzoeksafdeling van de overheid of een maatschappelijke instelling.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen