Clone of Clone of Clone of Feeling stressed? Get moving!

Stress, stress management and physical excercise
Start date

Thursday 18 Jun 2020, 09:30

End date

Thursday 18 Jun 2020, 12:30

Location
Campus Woudestein
Spoken Language
English

Hoeveel uur per dag breng jij zittend door?

Gemiddeld brengt de werkende Nederlander zo`n 7 uur per dag zittend door. In overheidsfuncties ligt dat gemiddelde nog veel hoger, in deze sector zit men gemiddeld 8 a 9 uur per dag. Dat dit slecht is voor ons lichaam weten de meesten van ons wel, maar wist je dat het ook funest is voor je mentale gezondheid? Uit onderzoek is gebleken dat mensen die meer dan 6 uur per dag zittend doorbrengen vaker last hebben van psychische stress. In beweging komen speelt dan ook een belangrijke rol in het voorkomen en genezen van stress gerelateerde klachten.  

In de nieuwe TOP training Stress, stress management and physical exercise leer je meer over de relatie tussen stress en beweging. Je krijgt inzicht in de oorzaken en gevolgen van stress, brengt in kaart wat de belangrijkste stressoren in jouw leven zijn en leert hoe je hiermee om kunt gaan. De nadruk ligt daarbij op het belang van lichaamsbeweging.

De training wordt verzorgd door Sandra Klaperski van ESSB, relaxation trainer en sportpsycholoog. Zij doet onderzoek naar de relatie tussen stress en lichaamsbeweging.
De voertaal is Engels.