Programma voor Nieuwe Commissarissen en Toezichthouders

Introductie

Het Programma voor Nieuwe Commissarissen en Toezichthouders richt zich op personen die de ambitie hebben om een commissariaat of een toezichthoudende rol te verwerven (maar een dergelijke rol nog niet hebben).

Onderscheid Programma Commissarissen en Toezichthouders en Programma voor Nieuwe Commissarissen en Toezichthouders

Didactisch kenmerk van dit programma is, dat interactie tussen de deelnemers onderling en tussen de docenten en de deelnemers gestimuleerd wordt. De deelnemers hebben een schat aan kennis en ervaring en het is bijzonder leerzaam wanneer deze kennis en ervaring actief wordt uitgewisseld. Met andere woorden: peer group learning is een effectief didactisch concept. De maximale groepsgrootte van 16 deelnemers is daarbij optimaal.

De interactie tussen deelnemers met ervaring als toezichthouder is anders van aard dan de interactie tussen de deelnemers die, weliswaar veel professionele ervaring hebben, maar geen specifieke toezichthoudende ervaring. Dit is de reden geweest om voor beide doelgroepen een separaat Programma te organiseren.

De inhoud, docenten en leerdoelen van beide programma’s zijn - op enkele accentverschillen na, identiek. Voor inhoudelijke informatie wordt u daarom verwezen naar Het Programma voor Commissarissen en Toezichthouders. 

Wanneer de deelnemer tenminste 3 jaar heeft als toezichthouder of commissaris, dan lijkt deelname aan het Programma voor Commissarissen en Toezichthouders passend. 
Wanneer de deelnemer geen of minder dan 3 jaar ervaring heeft, dan is het Programma voor Nieuwe Commissarissen en Toezichthouders passend.

Van belang voor toelating tot het Programma voor Nieuwe Commissarissen en Toezichthouders is, dat de deelnemer een serieuze ambitie heeft om in de nabije toekomst een toezichthoudende rol te gaan vervullen.

De definitieve beslissing in welk programma de deelnemer het best tot zijn recht komt, wordt genomen tijdens het intakegesprek met de Program Director of de Program Manager. 
 

Over het programma

Het programma kenmerkt zich door zijn academisch niveau en is interactief. Doordat u deel uitmaakt van een kleine groep (maximaal 16 deelnemers) is een intensieve begeleiding door onze docenten en interactie tussen de deelnemers mogelijk. Samen met andere deelnemers bespreekt u concrete praktijkgevallen en governance-vraagstukken.

Het programma bestaat uit 5 modules van 2 dagen, inclusief een avondprogramma en een overnachting per module. De modules vormen een samenhangend geheel. Deelname aan afzonderlijke modules is niet mogelijk.

Programma voor Nieuwe Commissarissen en Toezichthouders

Type educatie:Executive Program, max 16 personen
Modules:5 x 2 dagen
Vooropleiding:Academisch
Ervaringseis Programma voor Nieuwe Commissarissen en Toezichthouders:Geen, bij voorkeur bestuurlijke ervaring
Taal:Nederlands
Locatie:Centraal in het land

 

Programma september 2018

Module

Programma 53*

Module 1 Onderneming, maatschappij en corporate governance

6 en 7 september 2018

Module 2 Finance

11 en 12 oktober 2018

Module 3 Juridisch kader en boardroom dynamics

6 en 7 december 2018

Module 4 Strategie & Risk management

24 en 25 januari 2019

Module 5 Inzicht in Toezicht

7 en 8 maart 2019


Programma november 2018

Module

Programma 55*

Module 1 Onderneming, maatschappij en corporate governance

15 en 16 november 2018

Module 2 Finance

10 en 11 januari 2019

Module 3 Juridisch kader en boardroom dynamics

7 en 8 maart 2019

Module 4 Strategie & Risk management

9 en 10 mei 2019

Module 5 Inzicht in Toezicht

6 en 7 juni 2019

* data onder voorbehoud

Locatie

Het programma vindt plaats in een conferentieoord, centraal in het land.

Kosten

De kosten voor het totale programma bedragen € 11.300,-, vrijgesteld van BTW, inclusief literatuur, exclusief overnachtingen. 

Aanmeldingsprocedure

Helaas hebben we voor alle programma’s voor Nieuwe Commissarissen en Toezichthouders het maximum aantal deelnemers van 16 bereikt en werken wij met wachtlijsten.

Uiteraard kunt u zich wel inschrijven op de wachtlijsten, mocht er dan een plek vrijkomen, wordt u hiervoor benaderd.

Na ontvangst van het ingevulde inschrijfformulier en de noodzakelijke bijlagen, wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek.

Uw inschrijfformulier kunt u mailen naar de Program Coordinatoren via esaa-com@ese.eur.nl.
U kunt uw inschrijfformulier per post sturen naar  ESAA - Van der Goot Building, Kamer M5-8 - Postbus 1738 - 3000 DR Rotterdam.

Contact

Voor alle praktische zaken en informatie kunt u contact opnemen met de Program Coordinators van de opleiding.

Mevrouw Marina de Bruijn

E-mailadres
esaa-com@ese.eur.nl
Telefoon
010 - 408 26 81
Kamer
Van der Goot Building, Kamer M5-08
Adres

Burgemeester Oudlaan 50
3062 PARotterdam
Nederland

Postadres 

Postbus 1738
3000 DR Rotterdam

 

  • Wij zijn als onderwijsinstelling erkend door de NBA en zijn daarom gerechtigd PE-uren toe te kennen aan onderwijsactiviteiten. Het aantal PE-uren bedraagt 60 voor het gehele programma.