Waarom deze studie

Bestuurskunde

Waarom een Bachelor Bestuurskunde studeren in Rotterdam?

  • Je ontwikkelt (management)vaardigheden om problemen in de samenleving aan te pakken;
  • Je loopt stage en volgt gastcolleges van vakmensen, zodat je al tijdens je studie praktijkervaring opdoet en een netwerk opbouwt;
  • Je gebruikt de grootstedelijke dynamiek van wereldstad Rotterdam als inspiratiebron;
  • Je wordt opgeleid om aan de slag te gaan als bijvoorbeeld adviseur, beleidsonderzoeker of consultant.

Kijk waarom de Bachelor Bestuurskunde iets voor jou is!

Universitair docent Bestuurskunde dr. William Voorberg laat je in vogelvlucht zien wat je tijdens de opleiding kunt verwachten.

Criminaliteit, milieuvervuiling, flexibilisering van de arbeidsmarkt; het zijn kwesties die dagelijks het nieuws beheersen en ons allemaal raken. Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam leert je de vraagstukken van de maatschappij te onderzoeken, te begrijpen en aan te pakken.

Om deze complexe vraagstukken goed te doorgronden, maak je gebruik van inzichten uit verschillende vakgebieden, zoals sociologie, recht, economie en politicologie. Ons kleinschalige en actieve onderwijs daagt je uit om academische theorieën toe te passen op de uitdagingen waar de maatschappij nu voor staat.

Wil je liever een volledig Engelstalige bachelor volgen? Bekijk dan de bachelor Management of International Social Challenges.

De combinatie van Politicologie, Rechten, Sociologie en Economie biedt een volledig beeld en goed begrip van de complexe maatschappij en haar uitdagingen.
Rotterdam is een zeer snel ontwikkelende stad, die voortdurend kampt met bestuurskundige vraagstukken. Hierdoor wordt de opgedane kennis direct tastbaar in de wereld om je heen.
De opleiding bestuurskunde in Rotterdam is voor mij als het aangereikt krijgen van een flinke gereedschapskist waarmee je maatschappelijke problemen leert analyseren, categoriseren en doorgronden.
Tijdens de vakken van het eerste jaar van de bachelor merk je al snel dat de studie nauw betrokken is bij zaken rondom onze samenleving.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen