Masterclass Selectie en Assessment

Verbeter selectieprocedures en verbreed je professionele netwerk in 3 dagen
HR adviseur geeft sollicitant een hand bij aanvang sollicitatiegesprek

In een tijdperk waar technologie en psychologie samenkomen, is het essentieel om voorop te lopen in de wereld van selectie en assessment. Ben je klaar om de volgende generatie selectie-expert te worden? Tijdens de Masterclass Selectie en Assessment duik je in de fascinerende wereld van artificiële intelligentie, game-based assessments en de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Ontdek hoe je deze kennis kunt toepassen om de beste talenten voor je organisatie te selecteren.

Belangrijkste feiten en cijfers

StartdatumWoensdag 7 februari 2024
TijdsduurDe cursus beslaat drie opeenvolgende dagen: woensdag 7 februari, donderdag 8 februari en vrijdag 9 februari 2024.
Prijs

€2200,- (bij het cursusgeld zijn twee overnachtingen, een diner, parkeerkaarten op het EUR-terrein, lunches, koffie/thee en cursusmateriaal inbegrepen. Alle bedragen zijn vrijgesteld van BTW)

Heb je eerder een programma bij ESSB Academy gevolgd? Of je bachelor of master behaald aan Erasmus Universiteit Rotterdam? Dan ontvang je 10 % korting op de cursusprijs.

VoertaalNederlands
Accreditatie NIPAangevraagd 

Waarom deze cursus?

In een snel veranderende arbeidsmarkt is het cruciaal om op de hoogte te zijn van de nieuwste technieken en inzichten in selectie en assessment. Deze masterclass duikt diep in de mogelijkheden en beperkingen van artificiële intelligentie in selectieprocedures en bied je de nieuwste wetenschappelijke inzichten voor het opzetten en uitvoeren van effectieve selectieprocedures.

Wat kan je na het volgen van deze cursus?

 • Inzicht: Verwerf diepgaand inzicht in de nieuwste ontwikkelingen rondom workdesign en functieanalyse technieken.
 • Toepassing: Begrijp welke persoonlijke eigenschappen succes voorspellen en hoe je de juiste selectie-instrumenten kiest en toepast.
 • Praktijkervaring: Pas je verworven kennis toe op een relevante casus uit jouw beroepspraktijk, waardoor je direct de waarde van de masterclass in je dagelijkse werk ziet.

Voor wie is deze cursus?

Deze masterclass is speciaal ontworpen professionals die werken op hbo- en wo-denkniveau en binnen hun werkzaamheden betrokken zijn bij werving en selectie. Of je nu een assessmentpsycholoog, HR-adviseur of assessment & ontwikkeling consulent bent, deze cursus zal je vaardigheden en kennis naar een hoger niveau tillen.

HR advisseur schrijft een beoordeling tijdens een selectieprocedure

Wetenschappelijke inzichten en toepassingen voor jouw organisatie

Het programma van de masterclass Selectie en Assessment bestaat uit diverse werkvormen waarbij zowel aandacht is voor theorie als de praktijk. Je werkt tijdens de masterclass ook een opdracht uit met een focus op de verbetering van de dienstverlening in jouw organisatie. Bekijk het programma van elke dag hieronder.

Programma

Hoe zit een goed ontworpen baan in elkaar? Hoe bepaal je welke kwaliteiten iemand nodig heeft voor een baan? En als je dat weet, hoe beoordeel je dan op een valide manier of iemand de benodigde kwaliteiten in huis heeft? Na de eerste dag kun je deze vragen beantwoorden.

Ochtend: Introductie – Functieanalyse en Work Design

Middag: Samenstelling van een goed Assessment – inzichten uit de wetenschap

Ontwikkelingen en toepassingen in de selectie-praktijk op het gebied van artificiële intelligentie gaan razendsnel. Je leert deze dag wat de laatste stand van zaken is vanuit de wetenschap en de praktijk. In de middag ga je aan de slag met je eigen casus die je kan helpen om de dienstverlening op het gebied van selectie en assessment in jouw eigen organisatie te verbeteren.

Ochtend: Selectiepsychologie en Machine Learning

Middag: Samenstelling van een goed Assessment – dienstverlening in jouw organisatie

Wat zijn iemands sterke kanten en hoe kunnen die optimaal tot hun recht laten komen? Op dag 3 leer je over de meest recente inzichten vanuit de positieve psychologie en mogelijke toepassingen ervan bij selectievraagstukken.

Ochtend: Strengths assessment

Middag: Samenstelling van een goed Assessment – uitvoering en evaluatie 

Oud deelnemers over de masterclass:

"Met veel plezier kijk ik terug op de masterclass Selectie & Assessment. Door verschillende sprekers wordt er een stevige theoretische basis gelegd, waarbij er ook aandacht wordt besteed aan toekomstige ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Door de aanwezigheid van deelnemers uit verschillende sectoren wordt er veel kennis gedeeld en ontstond een leuke, positieve groepsdynamiek."

Olaf Mantel

Psycholoog, Politieacademie

Krijg les van gerenommeerde wetenschappers én mensen uit de praktijk

 • dr. Annemarie Hiemstra (Erasmus Universiteit Rotterdam)

  Universitair hoofddocent Psychologie aan de Erasmus School of Social and Behavioral Sciences.

  Haar onderzoek richt zich op personeelsselectie, psychologische beoordeling, aanwervingsdiscriminatie en diversiteit op de werkplek. Naast haar onderzoek en diverse werkzaamheden op de universiteit is Annemarie Hiemstra voorzitter van de European Association of Work and Organizational Psychology (EAWOP). Het EAWOP bestaat om de ontwikkelingen en toepassingen van arbeids- en organisatiepsychologie in Europa te bevorderen en te ondersteunen.

  Annemarie Hiemstra
 • prof. dr. Marise Born (Erasmus Universiteit Rotterdam)

  Hoogleraar Personeelspsychologie aan de Erasmus School of Social and Behavioral Sciences, bijzonder hoogleraar Arbeids- en Personeelspsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en buitengewoon hoogleraar aan Optentia North -West University. 

  Haar onderzoeksinteresses liggen op het gebied van personeelsselectie, cross-culturele psycholgie, testontwikkeling en assessment voor werkgerelateerde doeleinden, en persoonlijkheids- en individuele verschillen. Naast een diversiteit aan werkzaamheden binnen de universiteiten is Marise Born voorzitter van het bestuur van Stichting NOA.

  Marise Born
 • prof. dr. Marianne van Woerkom (Erasmus Universiteit Rotterdam)

  Hoogleraar Positieve Organisatiepsychologie de Erasmus School of Social and Behavioral Sciences, Universitair hoofddocent aan de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences.

  Marianne van Woerkom verzorgt aan de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences onder andere de vakken Assessments and InterventionsPositive Institutions, en Positive Psychology Interventions in Organizations. Haar onderzoek richt zicht op personeelsselectie, inclusie in de organisatie, en positieve psychologie.

  Marianne van Woerkom
 • drs. Aart van Hecke (Vidacto)

  Partner en Consultant bij Vidacto.

  Aart van Hecke traint, coacht en begeleidt professionals en organisaties bij het duurzaam ontwikkelen. In zijn coach- en advieswerk probeert hij samen met een ander te ontdekken waar diens grenzen liggen en deze uit te dagen. Met een doel voor ogen gaat hij te werk, geeft waar nodig steun en is soms de stok achter de deur.

  Aart van Hecke
Annemarie Hiemstra

Docenten over de masterclass

"Onze masterclass is ontwikkeld in samenwerking met praktijkpartners, waardoor we weten dat deelnemers de wetenschappelijke kennis direct in de praktijk kunnen toepassen.”

Annemarie Hiemstra

Onderzoeker en docent

Lees het interview met Annemarie Hiemstra

Neem bij vragen contact op met

 • Gène Kerpen

  Programma adviseur

  e-mailadres: essbacademy@essb.eur.nl

  Telefoonnummer: 06-41216920

  "Graag bespreek ik uw leerbehoefte en vragen via een e-meeting, telefoon of per e-mail."

  Gene Kerpen

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen