MicroLab Summer Festival - Take some Food for Action

Datum
maandag 5 jul 2021, 09:30 - vrijdag 9 jul 2021, 18:00
Type
Workshop
Locatie

Online

Aanmelden Voeg toe aan agenda

We probeerden, experimenteerden, faalden en slaagden. Het resultaat? Veel stof tot nadenken. We nodigen je uit om de vruchten hiervan te plukken tijdens het MicroLab Summerfestival!

Save the date: MicroLab Summerfestival 2021: Food for Action

Het afgelopen jaar heeft ons uitgedaagd om ons onderwijs als nooit tevoren te heroverwegen. We werden allemaal pioniers en probeerden ons onderwijs te laten werken en te voldoen aan de behoeften van studenten in een online omgeving. Deze verandering maakte glashelder welke aspecten van het onderwijs cruciaal zijn voor het leersucces van onze studenten.

We probeerden, experimenteerden, faalden en slaagden. Het resultaat? Veel stof tot nadenken. We nodigen je uit om de vruchten hiervan te plukken tijdens het MicroLab Summerfestival!

Het MicroLab Summerfestival vindt plaats van 5 tot en met 9 juli. Schrijf je in om:

  • gebruik te maken van wat je hebt meegemaakt en geleerd tijdens de pandemie;
  • zaadjes te planten om nieuwe ideeën te laten groeien
  • concrete plannen en producten op te leveren voor jouw opleiding.

Het MicroLab Summerfestival start dit jaar met een gezamenlijke kick-off,  ‘the Educational Appetizer', waarin je wordt uitgenodigd om na te denken over het afgelopen jaar en plannen te maken voor de toekomst. Daarnaast vertellen gastsprekers hoe zij kansen hebben aangegrepen in hun onderwijsontwerp.

Tijdens het MicroLab Summerfestival word je uitgenodigd om deel te nemen aan MicroLabs en webinars naar keuze met betrekking tot onderwijsontwerp, levering, beoordeling of het begeleiden van het leerproces van je studenten. Een breed scala aan onderwerpen komt aan bod! Bekijk het programma om te zien welke MicroLabs bij je passen. We hopen je dan te zien en kijken uit naar een voedzame leerervaring met jou!

Extra activiteiten

Maandag 12.00 – 13.30

Om het MicroLab Summerfestival af te trappen hebben we iets bijzonders voorbereid. Op maandag 5 juli, 12:00-13:30 zenden we live vanuit het Education Lab een talkshow uit. Samen met onze ervaren gastsprekers Mijke Slot en Sam Riedijk reflecteren we op afgelopen jaar, bespreken we innovaties en kijken we vooruit naar de toekomst van het onderwijs.

Verwacht inspirerende verhalen, ervaringen en tips die je aan het denken zetten over je eigen onderwijs. Tijdens de talkshow kun je ook zelf ervaringen of vragen voor de gastsprekers delen. Er zal een code voor Mentimeter worden gedeeld zodat je mee kunt doen aan de discussie.

Schrijf je hier in voor de kick-off. Vul het formulier in en kies voor de activiteit ‘Educational Appetizer: MicroLab Summer festival kick-off’.

Wie zitten er bij ons aan tafel?

 

Mijke Slot, Assistant Professor Media & Communication
ESHCC’s innovatie pionier Mijke Slot was een dag voor de eerste Corona lock-down klaar met het blended herontwerp van een van haar vakken. Ze deelt met ons haar persoonlijke inzichten over dit project en de ervaringen van haar studenten.

Sam Riedijk, Medical psychologist and Assistant Professor
Sam Riedijk drijft innovaties binnen het EMC om impact te maken via het onderwijs. Afgelopen jaar experimenteerde ze met het online betrekken en verbinden van haar studenten, maar ook met verbinden met de maatschappij. Ze deelt haar ervaring met deze op het eerste oog verschillende, maar toch verbonden uitdagingen.

 

Sluit aan bij deze ‘educational appetizer’ om je festival week goed te beginnen!

Donderdag 12.00 – 14.00

Heb je enkele MicroLabs of webinars gevolgd tijdens het MicroLab Summer Festival en voel je je geïnspireerd om je nieuwe inzichten om te zetten in concrete acties voor je opleiding? Als afsluiting van het festival bieden we de mogelijkheid om een ​​individueel consult met CLI in te plannen om te brainstormen over mogelijkheden voor een CLI-innovatieproject. Meer informatie volgt.

Programma

Je vindt een gedetailleerde beschrijving van elk MicroLab op onze pagina onder het kopje 'De MicroLabs die wij aanbieden'

Maandag5 juliDesign your education
DagTijdMicrolab
5 juli9:30 - 12:00MicroLab Escapegame How to motivate students with Game-Based Learning elements
 12:00 - 13:30Kick-off: Educational appetizer
 14:00 - 16:00MicroLab How to design an assessment plan
 14:00 - 16:00MicroLab How to blend your course with Canvas
 16:00 - 17:00Middagsessie Webinar Hybrid learning course design
Dinsdag6 juliDelivery & Guiding the learning process
DagTijdMicrolab
6 juli9:30  - 12:00MicroLab How to encourage societal impact
 12:30 - 13:30Lunchsessie: Webinar Online learning activities experience
 14:00 - 17:00Microlab How to coach/supervise
 14:00 - 17:00MicroLab How to lecture with impact
 16:00 - 17:00Middagsessie: Webinar FeedbackFruits
Woensdag7 juliDelivery & Guiding the learning process
DagTijdMicrolab
7 juli9:30 - 12:30MicroLab How to engage students with storytelling
 9:30 - 12:30MicroLab How to activate students in small groups
 12:30 - 13:30Lunchsessie: Webinar Effectieve educatieve videos
 14:00 - 17:00MicroLab Integrate peerfeedback in your course
 14:00 - 16:00MicroLab How to activate prior knowledge
Donderdag8 juliAssess
DagTijdMicrolab
8 juli09:30 - 12:00MicroLab How to construct MC questions and exams
 09:30 - 12:00MicroLab How to construct OE questions and rubrics
 12:00 - 14:00Pressure cooker consult: Schedule individual consult timeslot with CLI to translate food to action (CLI innovation project brainstorm)
 14:00 - 16:30MicroLab How to analyze & evaluate
Vrijdag9 juliTA's & Tutors
DagTijdMicrolab
9 juli10:00 - 13:00MicroLab TA & Tutors: activate students
 14:00 - 17:00MicroLab TA & Tutors: public speaking skills
 16:00 - 18:00MicroLab TA & Tutors: Escapegame How to motivate students
Individual labs (self-schedule)

Individual design lab: How to create an educational video

Algemene richtlijnen voor het the MicroLab Summerfestival (Succesrecept):

  • Let op de calorieën. Voor elk MicroLab is een online voorbereiding vereist. We adviseren daarom om tijdens de Summerfestival week maximaal 2 à 3 MicroLabs te volgen. Op de MicroLab pagina vind je per MicroLab hoeveel voorbereiding er nodig.
    Circa drie weken voor het Summerfestival ontvang je een uitnodigingsmail voor de MicroLab(s) waarvoor je je hebt aangemeld, met de precieze voorbereidingsopdrachten.
  • Geniet onbeperkt van de gezonde tussendoortjes waarvoor geen voorbereiding nodig is. Neem voor de complete festivalervaring bijvoorbeeld deel aan de inspirerende kick-off en de webinars. Deze activiteiten zijn ook toegankelijk voor non-teaching staff.

Hoe meld ik me aan?

MicroLabs zijn ontwikkeld door onderzoeks- en trainingsinstituut Risbo en mogelijk gemaakt door de Community for Learning & Innovation.

Klik hier om je aan te melden - er wordt een Risbo-pagina geopend.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen