Aanmelden minoren 2021-2022

Heb je je op het minoraanbod georiënteerd en een keuze gemaakt? Lees hier hoe je je voor een minor aanmeldt.

Voor het studiejaar 2021-2022 verloopt de aanmelding voor EUR, LDE, Leidse en Delftse minoren via een lotingsprocedure.

Van maandag 3 mei (00:00u) tot en met maandag 31 mei (23:59u) 2021 kun je in OSIRIS Student (o.a. te bereiken via myeur.nl) maximaal 5 voorkeuren indienen. Je kan hierbij kiezen uit EUR-minoren, LDE-minoren, Leidse minoren* en Delftse minoren. Aansluitend zal er begin juni geloot worden. Bij de loting wordt rekening gehouden met de volgorde van jouw voorkeuren. Zet de minor die je het liefst wilt volgen op 1, je tweede keuze op 2, etc. Let op: hoe minder voorkeuren je opgeeft, hoe groter de kans dat je niet wordt ingeloot op een minor. Het maakt voor je plaatsingskansen niet uit wanneer  je tijdens de aanmeldperiode je voorkeuren indient.

Aanmeldperiode 15 t/m 30 juni

Ben je uitgeloot, ben je vergeten om je minorvoorkeuren op tijd door te geven of ben je niet tevreden met je minor? Voor minoren waar na de loting nog plek vrij is kun je je vanaf 15 juni tot en met  30 juni nog aanmelden in OSIRIS Student. Dit gaat ook op basis van een loting waarbij je weer maximaal 5 minorvoorkeuren kunt aangeven. Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor een LDE, Leidse of Delftse minor. 

Als je al voor een minor bent ingeloot, maar je wilt wisselen, dan moet je je eerst uitschrijven voor die minor voordat je je nieuwe voorkeuren kunt indienen. Let op: een minoruitschrijving kan niet ongedaan gemaakt worden. Je hebt geen enkele garantie dat je wordt ingeloot op een minor in de tweede lotingsronde, dus het kan zijn dat je uiteindelijk helemaal geen minorinschrijving hebt.

Let op: Als je een Leidse minor als een van je voorkeuren opgeeft, moet je een keuze maken tussen de 15 EC of 30 EC variant. Maak deze keuze bewust. Als je kiest voor de 30 EC, moet je ook de volledige 30 EC behalen om de minor als voldoende af te ronden. 

Voldoe je aan de toelatingseisen? Dan kan je van 1 april (00:00u)  tot en met 15 april (23:59u) via OSIRIS Student (te bereiken via MyEUR) maximaal 1 minorvoorkeur doorgeven voor de buitenlandminoren van het EMC.

Tussen 16 en 22 april wordt door de minorcoördinatoren gekeken welke studenten geselecteerd worden voor de minoren. Tussen 23 en 29 april krijg je de uitslag van de selectie.

Geselecteerd? Dan word je ingeschreven voor de minor. Je ontvangt hiervan bericht. In dit bericht lees je ook welke (eventuele) aanvullende eisen van toepassing zijn, zoals bijvoorbeeld: geen herkansingen in je buitenlandperiode. Je kan niet meer meedoen met de reguliere minorloting in mei.

Niet geselecteerd? Ook hiervan ontvang je een bericht. Je kan van 3 mei tot en met 31 mei meedoen met de reguliere minorloting.

Disclaimer: gezien de huidige situatie rondom het Coronavirus kan het mogelijk zijn dat een aantal buitenlandstages komen te vervallen. De coördinatoren van de betreffende minor(en) zullen er in dat geval alles aan doen om een aantrekkelijk alternatief programma aan te bieden.

Voldoe je aan de toelatingseisen? Dan kan je van 1 april (00:00u) tot en met 15 april (23:59u) via OSIRIS Student (te bereiken via MyEUR) maximaal 1 minorvoorkeur doorgeven.

Tussen 16 en 22 april wordt door de minorcoördinatoren gekeken welke studenten geselecteerd worden voor de minoren. Tussen 23 en 29 april krijg je de uitslag van de selectie.

Geselecteerd? Dan word je ingeschreven voor de minor. Je ontvangt hiervan bericht. In dit bericht lees je ook welke (eventuele) aanvullende eisen van toepassing zijn, zoals bijvoorbeeld het halen van bepaalde specifieke vakken. Je kan niet meer mee doen met de reguliere minorloting in mei.

Niet geselecteerd? Ook hiervan ontvang je een bericht. Je kan van 3 mei tot en met 31 mei mee doen met de reguliere minorloting.

Voor 2021-2022 kan je uit de volgende selectieminoren kiezen:

- Educatieve minor Economie (EUR)
- Educatieve minor Wiskunde (EUR)
- Educatieve minor Geschiedenis (EUR)
- Frugal Innovation (LDE-minor)
- African Dynamics (LDE-minor)
- Computational approach to Disease, Signaling and Drug Targets (LEI)
- Molecular Biotechnology (LEI)
- Sustainable Chemistry and Biotechnology *nieuw* (LEI)
- Biomedical Engineering (TUD)
- Architecture Presentation: Visions Reviewed (TUD)
- Cities Migration and Socio-Spatial Inequality (TUD)
- Heritage & Design Q1 (TUD)
- Heritage & Design Q2 (TUD)
- Sustainable Urbanism: The Green-Blue City (TUD)
- Spatial Computing in Architectural Design (TUD)
- Mathematics and Finance (TUD)
- Interactive Environments  (TUD)
- Connected Creativity  (TUD)
- International Entrepreneurship and Development (TUD)
- Technology Based Entrepreneurship (TUD)
- Educatie (TUD)

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen