Intake Spaans

Met een intake Spaans kun je voor de start van een taalcursus laten bepalen aan welke cursus je kunt deelnemen. 

Wat kun je verwachten?

Een intake bestaat uit een korte, mondelinge toets (gesprekje met een docent). Het resultaat van de intake bestaat uit een e-mail van het LTC waarin wordt aangegeven aan welke cursus je kunt deelnemen. 

LET OP: het resultaat van een intake Spaans is uitsluitend een plaatsingsadvies voor de cursus. Dat is niet hetzelfde als een assessment (dat veel uitgebreider is). Je krijgt géén verklaring of certificaat waarop je niveau volgens de normen van het Common European Framework of Reference (CEFR) staat vermeld. Heb je een dergelijke verklaring nodig, dan dien je een taalassessment Spaans te doen.

Heb je al kennis van de Spaanse taal en wil je graag meedoen met een taalcursus? Weet je niet precies wat je niveau is en kun je dit ook niet aantonen? Dan kun je je inschrijven voor een intake. Je hoeft geen intake te doen in de volgende gevallen:

  • Je schrijft je in voor een beginnerscursus;
  • Je doet op het moment van inschrijven mee aan het voorlopende cursusniveau van het LTC;
  • Je hebt al eerder een intake of assessment gedaan bij het LTC (niet langer dan één jaar geleden);
  • Je bent in het bezit van een certificaat van een voorgaand niveau (niet ouder dan één jaar).

In alle andere gevallen ben je verplicht om een intake te doen als je je wilt inschrijven voor een cursus. De taaldocent die de intakes afneemt, bepaalt het cursusniveau (volgens het Common European Framework of Reference) waaraan je mag deelnemen. Het is niet toegestaan om je voor een hoger of lager cursusniveau in te schrijven dan het cursusadvies dat je op basis van de intake hebt gekregen. Een intake Spaans is gratis en het cursusadvies is één jaar geldig. Je taalbeheersing kan dan immers verbeterd of verslechterd zijn.

Wanneer vinden de intakes Spaans plaats?

Het LTC organiseert de intakes Spaans, driemaal per jaar op vastgestelde data. De precieze data worden per periode gepubliceerd, maar belangrijk om te weten is dat de intakes plaatsvinden in de maanden september, november en maart. De eerstvolgende online intake Spaans vindt plaats op:

Datum

Inschrijfdeadline

Maandag 23 november 2020
diverse tijden beschikbaar (online)

Dinsdag 18 november 2020

Je kunt je inschrijven voor een intake Spaans via het rooster en kiezen uit één van de beschikbare tijdslots. Let op! Het rooster is alleen zichtbaar in periode dat er kan worden ingeschreven.