Toelatingseisen voor Bachelor Rechtsgeleerdheid

  • Je kunt met alle profielen instromen.

  • Als je je aanmeldt op basis van een door jou te behalen propedeuse van een hbo-opleiding moet je deze vóór 31 augustus hebben behaald. Als je jouw propedeusediploma voor deze datum nog niet in je bezit hebt, dan kan je ook een verklaring van jouw hogeschool of een cijferlijst waaruit blijkt dat je alle 60 EC (studiepunten) behaald hebt, opsturen. Deze verklaring of cijferlijst dient wel ondertekend en voorzien te zijn van een stempel van de onderwijsinstelling waar je jouw propedeuse hebt behaald!

    Een scan van jouw propedeusediploma/verklaring/cijferlijst stuur je naar het Team Enrolment, Deregistration and Funding via edf.es@eur.nl

  • Wanneer je een buitenlandse vooropleiding met succes gaat afronden, neem dan tijdig contact op met het Admissions Office van de universiteit om te bezien of je toelaatbaar bent.

    E-mailadres: admissions.office@eur.nl
    Telefoon: 010 408 1786

  • Ben je 21 jaar of ouder en beschik je niet over de vereiste vooropleiding? In bepaalde gevallen kan je dan toch worden toegelaten tot de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid. Daarvoor moet je deelnemen aan een toelatingsexamen (colloquium doctum) om aan te tonen dat je geschikt bent voor het volgen van de opleiding.