Erasmus SYNC Lab

Antisociaal gedrag
SYNC aso gedrag
Nadine Shaabana - Unsplash

Jongeren met een voorgeschiedenis van antisociaal gedrag veranderen na een traject hun gedrag of blijven er juist in volharden. Hoe komt dat?

Wat houdt het onderzoek in?

Met Research on Individual Antisocial Trajectories (RESIST) onderzoeken we individuele ontwikkelingstrajecten bij jongvolwassenen met een voorgeschiedenis van asociaal gedrag. We bestuderen daartoe verschillende onderliggende psychologische en neurobiologische mechanismen.

Uniek cohort

We maken gebruik van gegevens van een uniek cohort Nederlandse individuen die voor de leeftijd van twaalf jaar door de politie zijn aangehouden. We volgden ze tijdens de adolescentie en doen dat opnieuw tijdens hun huidige ontwikkelingsfase: opkomende volwassenheid. We verzamelen ook vergelijkbare gegevens van individuen zonder een geschiedenis van antisociaal gedrag.

Wat levert het onderzoek op?

We hopen inzicht te krijgen in de factoren die ertoe leiden dat sommige adolescenten na een traject volharden in asociaal gedrag, terwijl anderen er juist weerstand tegen bieden.

Bekijk de video over het project

Resist project SYNC lab

RESIST is ook aangesloten bij het werkpakket van het NeurolabNL Startimpulsproject, over hersenontwikkeling voor jongeren met problematisch antisociaal gedrag.

Dit project wordt ondersteund door een AMMODO-subsidie, toegekend aan Eveline Crone.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen