Nieuwe studenten - Bachelor

Meer informatie over de start van het academisch jaar, voorbereiding, introductie, rooster e.d. volgt in het welkomstbericht (vanaf augustus) nadat je volledig bent ingeschreven. Op deze pagina vind je alvast wat handige informatie waaronder belangrijke data, welke stappen je moet ondernemen om je inschrijving te voltooien en verdere praktische informatie

  • De Academische Jaarkalender vind je hier
  • Pre-Academic Programme: 12 juli - 14 augustus
  • Eurekaweek: 16 t/m 19 augustus 2021
  • Bekendmaking onderwijsgroepen: zodra je inschrijving volledig is afgerond, word je ingedeeld in je groep voor blok 1. Je krijgt hierover automatisch bericht
  • Officiële start academisch jaar: 30 Augustus 2021
  • Introductie of openingscollege: 3 september 2021
  • Start onderwijs: 6 september 2021

Er kan best wat tijd zitten tussen je voorwaardelijke en je onvoorwaardelijke toelating, zeker wanneer je jouw diploma nog moet behalen op het moment dat je je aanmeldt. Hier hoef je je geen zorgen om te maken; je wordt onvoorwaardelijk toegelaten wanneer je je diploma hebt behaald en je vooropleiding geverifieerd is bij DUO. Als je je hebt aangemeld op basis van een HBO-propedeuse, Associate Degree of VWO-diploma, hoef je geen hardcopy documenten naar ons op te sturen. De verificatie verloopt dan automatisch via DUO.

Belangrijk: voor de bachelorprogramma’s Sociologie, Pedagogische Wetenschappen en Bestuurskunde is er geen aanmeldproces of selectieprocedure. Dit betekent dat je geen ‘toegelaten’ bericht ontvangt; op het moment dat je je vooropleiding (VWO, Associate Degree of HBO-propedeuse) hebt behaald ben je toelaatbaar. Je hoeft dan enkel je inschrijving nog compleet te maken.

Ben je (on)voorwaardelijk toegelaten voor het programma van jouw keuze? Gefeliciteerd! Dan heb je de eerste stappen naar een volledige inschrijving voltooid. Om te starten met de opleiding dien je volledig ingeschreven te staan. Later in het proces ontvang je meer informatie over welke stappen er precies moeten worden voltooid, denk hierbij aan het uploaden van je pasfoto, checken of je vooropleiding bij DUO geverifieerd staat en het doorvoeren van je gewenste betaalwijze van het collegegeld. Het is van belang om de voortgang van je inschrijfverzoek regelmatig te checken. Zolang je inschrijfverzoek in Studielink de status ‘verzoek ingediend’ heeft, sta je nog niet volledig ingeschreven. Dat is pas het geval als je status verandert naar ‘ingeschreven’. Je inschrijving moet afgerond zijn voor 1 september. Uiteraard informeren wij je tijdig over wanneer je welke stappen kunt voltooien.

Het aantal contacturen van een bachelor opleiding is ongeveer 15 uur per week. Deze uren zijn verdeeld over circa 3 dagen. Het rooster verandert elk blok (= elke 5 weken). De roosters zullen medio/eind augustus beschikbaar zijn. Ook word je voor veel vakken ingedeeld in onderwijs- of practicumgroepen.

Zodra de groepsindelingen bekend zijn (tevens medio/eind augustus) ontvang je hier bericht over. Als de indeling gemaakt is, kan je jouw groep in het rooster opzoeken en weet je dus op welke tijden je les hebt.

Vanaf begin/medio juni kun je je gewenste betaalmethode invoeren in Studielink. Zorg ervoor dat je de machtiging van betaling geregeld hebt voor 31 augustus. Het bedrag van het door jou te betalen collegegeld kun je vinden op de webpagina betaling van collegegeld. Als je twijfels of vragen hebt, adviseren wij je om contact op te nemen met het Erasmus Studenten Service Centrum.

Wanneer je inschrijving is afgerond ontvang je een digitale collegekaart. Dit is je officiële legitimatie op de campus; het is daarom verplicht om een pasfoto te uploaden bij je eerste inschrijving aan de EUR. Je digitale collegekaart is je lenerspas bij de universiteitsbibliotheek; je hebt deze nodig wanneer je gebruik wilt maken van een studieplek en bij de toegang tot colleges kan hiernaar gevraagd worden.

Zodra je volledig ingeschreven staat kun je zelf een bewijs van inschrijving downloaden. Een bewijs van inschrijving kun je gebruiken voor organisaties (bijv. een bank of verzekeringsmaatschappij) die daarom vragen. Meer informatie over de collegekaart en het bewijs van inschrijving vind je hier.

In mei zullen er WhatsApp-groepen worden aangemaakt voor de aankomende eerstejaarsstudenten van jouw programma. Via Osiris ontvang je (afhankelijk van wanneer je je aanmelding hebt ingediend) een bericht met een link, waarmee je jezelf kunt toevoegen aan de groep. Op deze manier kun je je medestudenten alvast leren kennen en kunnen jullie elkaar op weg helpen met eventuele vragen.

Let op; er zit een maximum aan het aantal personen die aan de groepen kunnen worden toegevoegd, dus wees er op tijd bij!

De (verplichte) introductieactiviteiten van de faculteit starten op de eerste maandag van het academisch jaar en bestaan uit diverse activiteiten gedurende de eerste maand. Daarnaast zijn er ook EUR brede introductieactiviteiten voor nieuwe studenten, waaronder de Eurekaweek.

We volgen de ontwikkelingen omtrent het coronavirus op de voet en we volgen alle maatregelen die zijn gecommuniceerd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Lees hier wat de overheidsmaatregelen betekenen voor de studenten en medewerkers van onze universiteit en welke aanpassingen er van toepassing zijn.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen