Nieuwe studenten - Bachelor

Campus Woudestein

Gefeliciteerd, je bent (voorwaardelijk) toegelaten tot een van onze bachelorprogramma’s! Lees de onderstaande checklist goed door, zodat je op tijd je inschrijving kunt afronden voor het nieuwe academisch jaar. Je inschrijving moet zijn afgerond vóór 1 september.

Meer informatie over de start van het academisch jaar, voorbereiding, introductie, rooster e.d. volgt in het welkomstbericht (vanaf augustus) nadat je volledig bent ingeschreven. 

Heb je een Nederlandse vooropleiding (VWO, HBO of AD)? Je hoeft dan geen documenten op te sturen, wij kunnen je vooropleidingen via DUO verifiëren.

Opsturen vereiste documenten
Moet je documenten opsturen? Via de link hieronder lees je hoe je dit kunt doen.

Hoe en welke documenten moet ik opsturen?

Let op: Om te voorkomen dat berichten over je aanmelding in je map met ongewenste email (spam) terechtkomen, raden we je aan de Erasmus Universiteit Rotterdam aan je adresboek of lijst met vertrouwde afzenders toe te voegen.

De betaalwijze kan doorgevoerd worden via Studielink. Zodra dit kan krijg je hiervan een bericht vanuit Studielink. Zie je deze optie niet in je to-do-lijst in Studielink? Neem dan contact op met het Erasmus Studenten Service Centrum (ESSC) via (010) 408 2323 en zorg dat je je studentnummer bij de hand hebt.

Raadpleeg deze website indien je andere vragen hebt over het doorvoeren van de betaalwijze of het collegegeld

Je hebt de uitnodiging voor de studiekeuzecheck na aanmelding voor de opleiding via de mail toegestuurd gekregen. Voor deze opleiding bestaat de check uit een digitale vragenlijst verplicht voor alle aanmelders. Kun je deze e-mail niet vinden of loop je tegen problemen aan? Neem dan contact op met studiekeuze@eur.nl. Vermeld in de mail je volledige naam en studentnummer.

De studiekeuzecheck is niet verplicht voor opleidingen met een numerus fixus, zoals Psychologie. De selectie vervangt de studiekeuzecheck.

Zolang je inschrijfverzoek in studielink de status ''verzoek ingediend'' heeft, sta je nog niet ingeschreven. Dat is pas het geval als je status verandert naar 'ingeschreven'. Je inschrijving moet zijn afgerond vóór 1 september. We adviseren je daarom om in studielink je status, de detailpagina van je inschrijfverzoek én de berichten die je van ons ontvangt goed in de gaten te houden. Neem tijdig contact op met Erasmus Studenten Service Centrum als voor jou niet duidelijk is waarom je inschrijving nog niet is afgerond.

Praktische informatie

Start collegejaar en introductiedag

Meer informatie over de start van het academisch jaar, voorbereiding, introductie, rooster e.d. volgt in het welkomstbericht (vanaf augustus) nadat je volledig bent ingeschreven.

  • De Academische Jaarkalender vind je hier.

Belangrijke data academisch jaar 2024-2025

29 juli – 16 augustusPre Academic Programme
19 augustus – 22 augustusEurekaweek
In de eerste week van het academisch jaarIntroductiecollege
2 septemberStart Academisch jaar & Onderwijs

Er kan best wat tijd zitten tussen je voorwaardelijke en je onvoorwaardelijke toelating, zeker wanneer je jouw diploma nog moet behalen op het moment dat je je aanmeldt. Hier hoef je je geen zorgen om te maken; je wordt onvoorwaardelijk toegelaten wanneer je je diploma hebt behaald en je vooropleiding geverifieerd is bij DUO. Als je je hebt aangemeld op basis van een HBO-propedeuse, Associate Degree of VWO-diploma, hoef je geen hardcopy documenten naar ons op te sturen. De verificatie verloopt dan automatisch via DUO.

Belangrijk: voor de bachelorprogramma’s Sociologie, Pedagogische Wetenschappen en Bestuurskunde is er geen aanmeldproces of selectieprocedure. Dit betekent dat je geen ‘toegelaten’ bericht ontvangt; op het moment dat je je vooropleiding (VWO, Associate Degree of HBO-propedeuse) hebt behaald ben je toelaatbaar. Je hoeft dan enkel je inschrijving nog compleet te maken.

Binnen twee weken nadat de status van je inschrijving in Studielink is gewijzigd in 'ingeschreven', ontvang je een digitale collegekaart en kun je een bewijs van inschrijving downloaden.

  1. Wanneer je inschrijving is afgerond ontvang je een digitale collegekaart. Dit is je officiële legitimatie op de campus; het is daarom verplicht om een pasfoto te uploaden bij je eerste inschrijving aan de EUR. Je digitale collegekaart is je lenerspas bij de universiteitsbibliotheek; je hebt deze nodig wanneer je gebruik wilt maken van een studieplek en bij de toegang tot colleges kan hiernaar gevraagd worden.
     
  2. Zodra je volledig ingeschreven staat kun je zelf een bewijs van inschrijving downloaden. Een bewijs van inschrijving kun je gebruiken voor organisaties (bijv. een bank of verzekeringsmaatschappij) die daarom vragen.

Meer informatie over de collegekaart en bewijs van inschrijving vind je hier.

Begin augustus zijn de roosters van komend jaar afgerond, tot die tijd ben je vrij om de academische kalender en het lesrooster van het huidige academische jaar te bekijken om je planning vorm te geven via de courseguide. Let er echter wel op dat deze voor volgend jaar anders kunnen zijn!

Alle verplichte literatuur is te vinden in de vakbeschrijving. Tijdens het eerste jaar van bacheloropleidingen is de meeste literatuur digitaal beschikbaar, of in het studielandschap in Polak Building op de vierde verdieping.

Meer informatie ontvang je rond augustus in je welkomstbericht.

Het Student Life Office helpt (internationale) studenten bij alle niet-studie gerelateerde vragen over bijvoorbeeld wonen, het studentenleven, je weg binnen ESSB vinden of andere praktische vragen.

Het Student Life team is er daarnaast ook om studenten te helpen hun draai te vinden in hun nieuwe (sociale) leven in Rotterdam. Daarom organiseren ze elke maand activiteiten en borrels waarbij je de kans krijgt je medestudenten te ontmoeten en te leren kennen. Bekijk hier een overzicht van alle opkomende evenementen. 

Heb je een vraag of idee voor het Student Life Office? Neem dan contact op via studentlifeofficer@essb.eur.nl of vraag het via de chat.

Kom je binnenkort bij ons studeren en kun je extra hulp gebruiken bij de sociale, praktische en academische uitdagingen die hier mogelijk bij komen kijken? Meld je dan aan voor het CONNECT mentorprogramma!

Het CONNECT mentorprogramma is een éxtra programma buiten het curriculum (reguliere onderwijs) en loopt van september tot aan de kerstvakantie. Het programma is echt bedoeld voor studenten die net wat extra hulp kunnen gebruiken bij de overgang naar het universiteits- en studentenleven.

Hoe werkt het?

De nieuwe studenten (mentees) worden in kleine groepen gekoppeld aan twee mentoren (ESSB tweedejaars-/derdejaars- of masterstudenten). Deze mentoren zijn beschikbaar voor al je vragen. Ze hebben hun eerste jaar op de universiteit al meegemaakt en kunnen dus perfect hun ervaringen, tips en tricks met je delen. En dat doen ze heel graag!

Daarnaast worden er vanuit CONNECT verschillende evenementen georganiseerd waar je aan kan deelnemen.

Button: Lees hier meer over het programma en meld je aan!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen