Nieuwe studenten - Bachelor

Campus Woudestein

Gefeliciteerd, je bent (voorwaardelijk) toegelaten tot een van onze bachelorprogramma’s! Lees de onderstaande checklist goed door, zodat je op tijd je inschrijving kunt afronden voor het nieuwe academisch jaar. Je inschrijving moet zijn afgerond vóór 1 september.

Meer informatie over de start van het academisch jaar, voorbereiding, introductie, rooster e.d. volgt in het welkomstbericht (vanaf augustus) nadat je volledig bent ingeschreven. 

Wanneer mogelijk? Direct na aanmelding.

Je hebt hiervoor een aparte mail ontvangen direct na je aanmelding met een uploadlink (controleer eventueel je spam box). Kun je deze e-mail niet vinden? Upload dan je pasfoto in Osiris studentgegevens of stuur een e-mail naar Team Enrolment, Deregistration and Funding via edf.es@eur.nl, o.v.v. je volledige naam en studentnummer, en voeg jouw pasfoto als bijlage toe.

Heb je een Nederlandse vooropleiding (VWO, HBO of AD)? Je hoeft dan geen documenten op te sturen, wij kunnen je vooropleidingen via DUO verifiëren.

Opsturen vereiste documenten
Moet je documenten opsturen? Via de link hieronder lees je hoe je dit kunt doen.

Hoe en welke documenten moet ik opsturen?

Let op: Om te voorkomen dat berichten over je aanmelding in je map met ongewenste email (spam) terechtkomen, raden we je aan de Erasmus Universiteit Rotterdam aan je adresboek of lijst met vertrouwde afzenders toe te voegen.

Wanneer mogelijk? Vanaf 4 april.

De betaalwijze kan doorgevoerd worden via Studielink. Zodra dit kan krijg je hiervan een bericht vanuit Studielink. Zie je deze optie niet in je to-do-lijst in Studielink? Neem dan contact op met het Erasmus Studenten Service Centrum (ESSC) via (010) 408 2323 en zorg dat je je studentnummer bij de hand hebt.

Raadpleeg deze website indien je andere vragen hebt over het doorvoeren van de betaalwijze of het collegegeld

Je hebt de uitnodiging voor de studiekeuzecheck na aanmelding voor de opleiding via de mail toegestuurd gekregen. Voor deze opleiding bestaat de check uit een digitale vragenlijst verplicht voor alle aanmelders. Kun je deze e-mail niet vinden of loop je tegen problemen aan? Neem dan contact op met studiekeuze@eur.nl. Vermeld in de mail je volledige naam en studentnummer.

Zolang je inschrijfverzoek in studielink de status ''verzoek ingediend'' heeft, sta je nog niet ingeschreven. Dat is pas het geval als je status verandert naar 'ingeschreven'. Je inschrijving moet zijn afgerond vóór 1 september. We adviseren je daarom om in studielink je status, de detailpagina van je inschrijfverzoek én de berichten die je van ons ontvangt goed in de gaten te houden. Neem tijdig contact op met Erasmus Studenten Service Centrum als voor jou niet duidelijk is waarom je inschrijving nog niet is afgerond.

Praktische informatie

Start collegejaar en introductiedag

Meer informatie over de start van het academisch jaar, voorbereiding, introductie, rooster e.d. volgt in het welkomstbericht (vanaf augustus) nadat je volledig bent ingeschreven.

  • De Academische Jaarkalender vind je hier.

Belangrijke data academisch jaar 2023-2024

24 juli - 21 augustus 2023Pre Academic Programme
21 - 24 augustus 2023Eurekaweek
In de week van 28 augustus Introductiecollege
4 september 2023Start Academisch jaar & Onderwijs

Er kan best wat tijd zitten tussen je voorwaardelijke en je onvoorwaardelijke toelating, zeker wanneer je jouw diploma nog moet behalen op het moment dat je je aanmeldt. Hier hoef je je geen zorgen om te maken; je wordt onvoorwaardelijk toegelaten wanneer je je diploma hebt behaald en je vooropleiding geverifieerd is bij DUO. Als je je hebt aangemeld op basis van een HBO-propedeuse, Associate Degree of VWO-diploma, hoef je geen hardcopy documenten naar ons op te sturen. De verificatie verloopt dan automatisch via DUO.

Belangrijk: voor de bachelorprogramma’s Sociologie, Pedagogische Wetenschappen en Bestuurskunde is er geen aanmeldproces of selectieprocedure. Dit betekent dat je geen ‘toegelaten’ bericht ontvangt; op het moment dat je je vooropleiding (VWO, Associate Degree of HBO-propedeuse) hebt behaald ben je toelaatbaar. Je hoeft dan enkel je inschrijving nog compleet te maken.

Binnen twee weken nadat de status van je inschrijving in Studielink is gewijzigd in 'ingeschreven', ontvang je een digitale collegekaart en kun je een bewijs van inschrijving downloaden.

  1. Wanneer je inschrijving is afgerond ontvang je een digitale collegekaart. Dit is je officiële legitimatie op de campus; het is daarom verplicht om een pasfoto te uploaden bij je eerste inschrijving aan de EUR. Je digitale collegekaart is je lenerspas bij de universiteitsbibliotheek; je hebt deze nodig wanneer je gebruik wilt maken van een studieplek en bij de toegang tot colleges kan hiernaar gevraagd worden.
     
  2. Zodra je volledig ingeschreven staat kun je zelf een bewijs van inschrijving downloaden. Een bewijs van inschrijving kun je gebruiken voor organisaties (bijv. een bank of verzekeringsmaatschappij) die daarom vragen.

Meer informatie over de collegekaart en bewijs van inschrijving vind je hier.

Begin augustus zijn de roosters van komend jaar afgerond, tot die tijd ben je vrij om de academische kalender en het lesrooster van het huidige academische jaar te bekijken om je planning vorm te geven via de courseguide. Let er echter wel op dat deze voor volgend jaar anders kunnen zijn!

Alle verplichte literatuur is te vinden in de vakbeschrijving. Tijdens het eerste jaar van bacheloropleidingen is de meeste literatuur digitaal beschikbaar, of in het studielandschap in Polak Building op de vierde verdieping.

Richting start academisch jaar zullen er WhatsApp-groepen worden aangemaakt voor de aankomende eerstejaarsstudenten van jouw programma. Via Osiris ontvang je (afhankelijk van wanneer je je aanmelding hebt ingediend) een bericht met een link, waarmee je jezelf kunt toevoegen aan de groep. Op deze manier kun je je medestudenten alvast leren kennen en kunnen jullie elkaar op weg helpen met eventuele vragen.

Let op: er zit een maximum aan het aantal personen die aan de groepen kunnen worden toegevoegd, dus wees er op tijd bij!

Kom je binnenkort bij ons studeren en kan je wel wat hulp gebruiken om wegwijs te worden in het universiteits- en studentenleven? Meld je dan aan voor het CONNECT mentorprogramma!

Het CONNECT mentorprogramma van ESSB is bedoeld om alle nieuwe studenten te verwelkomen en te helpen bij een zo soepel mogelijke overgang naar het universiteits- en studentenleven. Met CONNECT voel je je binnen no-time thuis bij de EUR!

Hoe werkt het?
De nieuwe studenten (mentees) worden in kleine groepjes gekoppeld aan een mentor (een ESSB tweedejaars-/derdejaars- of masterstudent). Deze mentoren gaan je de eerste maanden van je studie begeleiden. Zij zijn je aanspreekpunt voor al je vragen.

Daarnaast worden er vanuit CONNECT verschillende academische trainingen, workshops en sociale evenementen georganiseerd waar je aan kan deelnemen.

Meer informatie ontvang je rond augustus in je welkomstbericht.

Het Student Life Office helpt (internationale) studenten bij alle niet-studie gerelateerde vragen over bijvoorbeeld wonen, het studentenleven, je weg binnen ESSB vinden of andere praktische vragen.

Het Student Life team is er daarnaast ook om studenten te helpen hun draai te vinden in hun nieuwe (sociale) leven in Rotterdam. Daarom organiseren ze elke maand activiteiten en borrels waarbij je de kans krijgt je medestudenten te ontmoeten en te leren kennen. Bekijk hier een overzicht van alle opkomende evenementen. Om op de hoogte te blijven van alle evenementen kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief.

Heb je een vraag of idee voor het Student Life Office? Neem dan contact op via studentlifeofficer@essb.eur.nl of vraag het via de chat.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen