Aanmelden minoren 2020-2021

Heb je je op het minoraanbod georiënteerd en een keuze gemaakt? Lees hier hoe je je voor een minor aanmeldt.

 • Voor het studiejaar 2020-2021 verloopt de aanmelding voor EUR, LDE, Leidse en Delftse minoren via een lotingsprocedure.

  Van woensdag 1 mei (00:00u) tot en met zondag 31 mei (23:59u) 2020 kun je in OSIRIS Student (o.a. te bereiken via myeur.nl) maximaal 5 voorkeuren indienen. Je kan hierbij kiezen uit EUR-minoren, LDE-minoren, Leidse minoren en Delfste minoren. Aansluitend zal er begin juni geloot worden. Let op: hoe minder voorkeuren je opgeeft, hoe groter de kans dat je niet wordt ingeloot op een minor. Het maakt voor je plaatsingskansen niet uit wanneer je tijdens de aanmeldperiode je voorkeuren indient.

  Ben je uitgeloot, ben je vergeten om je minorvoorkeuren op tijd door te geven of ben je niet tevreden met je minor? Voor minoren waar na de loting nog plek vrij is kun je je vanaf maandag 15 juni nog aanmelden in OSIRIS Student. Dit gaat op basis van het ‘first come, first serve’-principe. Als je al voor een minor bent ingeschreven, moet je je eerst uitschrijven voor die minor voordat je je voor een nieuwe minor kan inschrijven. Let op: het kan zijn dat iemand jouw plek op je huidige minor inneemt, nadat jij je hebt uitgeschreven. Ondertussen kan de nieuwe minor van jouw keuze vol zitten. Wees daarop voorbereid.

 • Voldoe je aan de toelatingseisen? Dan kan je van 1 april (00:00u)  tot en met 15 april (23:59u) via OSIRIS Student (te bereiken via MyEUR) maximaal 1 minorvoorkeur doorgeven voor de buitenlandminoren van het EMC.

  Tussen 16 en 22 april wordt door de minorcoördinatoren gekeken welke studenten geselecteerd worden voor de minoren. Tusssen 23 en 29 april krijg je de uitslag van de selectie.

  Geselecteerd? Dan word je ingeschreven voor de minor. Je ontvangt hiervan bericht. In dit bericht lees je ook welke (eventuele) aanvullende eisen van toepassing zijn, zoals bijvoorbeeld: geen herkansingen in je buitenlandperiode. Je kan niet meer meedoen met de reguliere minorloting in mei.

  Niet geselecteerd? Ook hiervan ontvang je een bericht. Je kan van 1 mei tot en met 31 mei meedoen met de reguliere minorloting.

  Disclaimer: gezien de huidige situatie rondom het Coronavirus kan het mogelijk zijn dat een aantal buitenlandstages komen te vervallen. De coördinatoren van de betreffende minor(en) zullen er in dat geval alles aan doen om een aantrekkelijk alternatief programma aan te bieden.

 • Voldoe je aan de toelatingseisen? Dan kan je van 1 april (00:00u) tot en met 15 april (23:59u) via OSIRIS Student (te bereiken via MyEUR) maximaal 1 minorvoorkeur doorgeven.

  Tussen 16 en 22 april wordt door de minorcoördinatoren gekeken welke studenten geselecteerd worden voor de minoren. Tusssen 23 en 29 april krijg je de uitslag van de selectie.

  Geselecteerd? Dan word je ingeschreven voor de minor. Je ontvangt hiervan bericht. In dit bericht lees je ook welke (eventuele) aanvullende eisen van toepassing zijn, zoals bijvoorbeeld het halen van bepaalde specifieke vakken. Je kan niet meer mee doen met de reguliere minorloting in mei.

  Niet geselecteerd? Ook hiervan ontvang je een bericht. Je kan van 1 mei tot en met 31 mei mee doen met de reguliere minorloting.

  Voor 2020-2021 kan je uit de volgende selectieminoren kiezen:

  - Educatieve minor Economie (EUR)
  - Educatieve minor Wiskunde (EUR)
  - Educatieve minor Geschiedenis (EUR)
  - Frugal Innovation (LDE-minor)
  - African Dynamics (LDE-minor)

  - Advanced Life Science and Technology (LEI)
  - Computational approach to Disease, Signaling and Drug Tarets (LEI)
  - Modern Drug Discovery (LEI)
  - Molecular Biotechnology (LEI)
  - Biomedical Engineering (TUD)
  - Architecture Presentation: Visions Reviewed (TUD)
  - Cities Migration and Socio-Spatial Inequality (TUD)
  - Heritage & Design Q1 (TUD)
  - Heritage & Design Q2 (TUD)
  - Sustainable Urbanism: The Green-Blue City (TUD)
  - Spatial Computing in Architectural Design (TUD)
  - Mathematics and Finance (TUD)
  - Interactive Environments *NEW* (TUD)
  - Connected Creativity *NEW* (TUD)
  - International Entrepreneurship and Development (TUD)
  - Technology Based Entrepreneurship (TUD)
  - Educatie *NEW* (TUD)