Waarom promoveren bij EUR?

Van bekroonde wetenschappers tot promovendi, iedereen bij de Erasmus Universiteit Rotterdam is bezig met het creëren van nieuwe kennis. Start uw carrière in de wetenschap door te promoveren in onze multidisciplinaire, internationale omgeving gericht op maatschappelijke relevantie.

Van masterstudent naar promovendus

Jaarlijks ronden zo'n 300 wetenschappers hun promotieonderzoek af aan Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij volgen allen hun eigen programme, dat meestal neerkomt op een periode van vier jaar waarin ze onder begeleiding van een hoogleraar onderzoek doen naar een specifiek vraagstuk.

Een afgeronde promotie is vaak een vereiste om hoogleraar, universitair docent of zelfstandig onderzoeker te worden. Gedurende je promotietraject zul je daarom ook trainingen en workshops volgen die je voorbereiden op een loopbaan in de academische wereld.

Excellente academische reputatie

Erasmus Universiteit Rotterdam heeft een uitstekende academische reputatie en bekleedt hoge posities in globale rankings. Volgens de QS Ranking, is EUR bijvoorbeeld de beste universiteit op het vlak van Accounting, Finance, Business en Management. De universiteit scoort echter ook goed in de beoordeling van andere disciplines.

Faciliteiten voor promovendi

Als promovendus profiteer je van een breed scala aan trainingen en opleidingen. Bij het Trainings- en Ontwikkelingsplatform (TOP) van onze universiteit, kun je jezelf ontwikkelen op het vlak van onderzoek, didactiek of persoonlijk leiderschap, bijvoorbeeld. Voor promovendi zijn er momenteel drie trainingen ontwikkeld:  Stress managementLab of life: Work-Life Balance en The art of change. In de toekomst zullen er nog meer trainingen voor promovendi ontwikkeld worden. 

Daarnaast word je als promovendus bij EUR ook goed begeleid gedurende je hele traject. Zo kun je begeleiding krijgen van een PhD-psycholoog.

Ontmoet onze promovendi

Simone Driessen bij Studio Erasmus

Simone Driessen onderzoekt muziek, nostalgie en identiteit. Ze ging onder meer met die hard fans naar een concert van de Backstreet Boys. Ze vertelt erover in Studio Erasmus.

What Makes Them Tick? Pieter van den Heede about his research on WWII and games

PhD in the Spotlight: Emma van Gelder

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen