Waarom promoveren in Nederland?

Erasmus bridge

Nederland is een vrij klein land in West-Europa en een buurland van België en Duitsland. Het is een land dat voor eenderde beneden de zeespiegel ligt. Daarom ontwikkelden de Nederlands een indrukwekkend systeem van dijken (de Deltawerken) die sluiten naargelang het waterniveau van alle jaargetijden.

Leven en werken met Nederlanders

Als je overweegt om in Nederland te promoveren, wil je natuurlijk weten hoe het is om met Nederlanders te werken. Hoe kun je hen omschrijven?

Nederland is een democratisch land. Nederlanders zijn dus gewend om hun mening te geven en worden ervaren als vrij direct. Ze hebben vaak een taakgerichte instelling. Door hun open mindset, staan ze vaak open voor mensen uit andere culturen en landen. 

Het academische klimaat in Nederland

En ons land heeft een uitstekend klimaat voor promovendi. Lees er meer over in A Beginner's Guide to Academia

Omdat het land niet groot is, werken Nederlandse universiteiten vaak nauw samen aan interdisciplinaire onderzoeksprojecten. De universiteiten zijn verbonden binnen de Vereniging voor Universiteiten (VSNU). 

Skyline Rotterdam
Guido Pijper

Een huis vinden in Nederland

Een huis vinden in Rotterdam kan uitdagend zijn, maar het is wel wettelijk verplicht om een Nederlands adres te hebben als je langer dan vier maanden in Nederland verblijft. Alleen dan kun je namelijk een burgerservicenummer (BSN) krijgen. In Rotterdam kun je via de private markt een huurwoning vinden. De prijzen zijn echter de laatste jaren flink gestegen. Daarom raden we je aan om tijdig te beginnen met zoeken en bij meerdere organisaties het aanbod te bekijken. 

Lees meer over huisvesting

Rotterdam: een stad om te ontdekken!

Alles over studeren, wonen en stappen in Rotterdam.

Studenten maken selfie

Verhuis je naar Nederland?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen