Campustuin

Studenten zijn bezig met het verduurzamen van de campus

Sinds 2019 heeft de Erasmus universiteit een speciale tuin op de campus. Dit is niet zomaar een gewone tuin. Ze is gevuld met eetbare planten; fruit, groenten en kruiden, allemaal geplant en onderhouden door studenten en medewerkers. We hebben zelfs ons eigen bijenpaleis. We zijn erg trots om te zeggen dat alles hier wordt geteeld volgens de principes van natuurlijke of duurzame landbouw.

Edible Eur

Edible EUR

De visie van Edible EUR is dat studenten en medewerkers overal op de campus op een natuurlijke manier voedsel telen en tegelijkertijd het lokale ecosysteem verrijken. Om dit te bereiken, inspireert, informeert en activeert de tuin over de toepassing van natuurlijke landbouw op en rond de campus.

Voor meer informatie of vragen:

Tuinieren: Facebook

Instagram: @edible_eur

E-mail: edibleeur@eshub.nl

Logo bee the change

Bee the Change

Studenten zorgen samen met de imker voor de campusbijen van Bee the Change. We bevorderen het voortbestaan ​​van de bij. Bijen en mensen zijn eeuwenlang onderling verbonden en van elkaar afhankelijk geweest. Meer dan ooit laten bijen ons zien dat ze meer zijn dan alleen makers van honing. Bijen zijn een voorbeeld van hoe we onze eigen omgeving moeten behandelen en zelfs hoe we beter met elkaar om kunnen gaan. Bee the Change en kom en vertel het verhaal van de bijen met ons mee! We inspireren, bouwen, verbazen en delen kennis op de campus.

Kom je een cursus volgen?

Voor meer informatie of vragen:

Bijenteelt: Facebook

Instagram: @bee_the_change.nl

"Wij geloven dat een gezond divers ecosysteem en productiviteit heel goed samen kunnen gaan."

Natuurlijke landbouw

Natuurlijke landbouw gaat over het voeden van de wereld middels het verrijken van haar ecosystemen. Verschillende boeren over de hele wereld hebben hun eigen stijl van natuurlijke landbouw ontwikkeld, maar er zijn een aantal principes die ze allemaal gebruiken. Door de grond altijd bedekt te houden met levend of dood organisch materiaal, blijft deze beschermd en voedt ze het bodemleven. Door verschillende gewassen te mengen en sommige wilde planten expres te houden, worden ziekten onderdrukt. Door meer struiken en bomen te implementeren, ontstaat een netwerk van diepe wortels en biedt het een goede habitat hoog boven de grond. Door niet te ploegen, geen chemicaliën te sproeien en geen kunstmest te gebruiken krijgt het bodemleven de kans zich te ontwikkelen en het meeste zware werk op zich te nemen.

Landbouw

Landbouw beslaat meer dan 50% van alle bewoonbare grond en domineert de samenstelling van ecosystemen op het land. Monoculturen, zware machines en landbouwchemicaliën hebben een enorme schadelijke impact op die ecosystemen. De manier waarop we ons voedsel verbouwen vormt de ecosystemen op deze planeet en direct om ons heen.

Waarde

Bijen en andere insecten hebben een enorm grote economische waarde. Zonder hen zou er nauwelijks oogst zijn. De bijen leren ons dat de economie niet alleen over geld gaat, maar ook over de waarde van het ecosysteem. Door een grote diversiteit te organiseren, zoeken we naar een natuurlijk evenwicht tussen planten en dieren. Duurzaam en divers zonder kunstmatige toevoegingen. Wij geloven dat een gezond divers ecosysteem en productiviteit heel goed samen kunnen gaan.

Raak betrokken

Oogsten en eten uit een tuin is zeer de moeite waard, vooral nadat al het werk is gedaan. Loopt het water je in de mond van al die sappige, natuurlijke, verse buit? Misschien kun je meedoen!

Wil je vaardigheden en kennis ontwikkelen in de natuurlijke landbouw of bijenteelt? Verse, natuurlijke producten verdienen? Nieuwe vrienden maken? Je bent van harte welkom om deel te nemen aan de wekelijkse tuin- of bijenteelt-sessies.

Geen registratie, ervaring of materialen vereist.

Bekijk het schema voor onze sessies op de website van de Erasmus Sustainability Hub.

Duurzaamheid: wat kun je zelf doen?

Negen tips voor een duurzame levensstijl

Cup sharing on campus

Erasmus Sustainability Hub

Inspireer de EUR-gemeenschap tot een duurzaam leven

LDE Centre for Sustainability

Drie universiteiten werken samen voor een circulaire economie

Solar panels

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen