Merkalliantie Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam, Gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam N.V. en Rotterdam Partners werken samen om Rotterdam in binnen- en buitenland nog sterker op de kaart zetten. De vier partijen profileren zich gezamenlijk met de nieuwe, gedeelde pay-off ‘Make it Happen’. De leus weerspiegelt de typisch Rotterdamse mentaliteit en laat zien waar stad, haven en inwoners voor staan: pionieren, grenzen verleggen en no-nonsense.

We werken onder andere samen om hoogopgeleiden, bedrijven, handel, bezoekers en inwoners naar Rotterdam te trekken. De universiteit, haven en de stad pakken tevens samen de uitdagingen aan van een snel veranderende maatschappij en competitieve economie. 

Ahmed Aboutaleb (burgemeester van Rotterdam): “Als grensverleggende wereldstad willen we de aantrekkingskracht van Rotterdam blijven vergroten, ook internationaal.  Door als universiteit, haven en stad op deze manier met elkaar samen te werken, hebben we meer slagkracht en kunnen we Rotterdam als geheel laten zien.”

Gezamenlijke pay-off: 'Make it happen'

Het is uniek dat vier toonaangevende Rotterdamse partijen op een eenduidige manier het ‘merk’ Rotterdam gaan versterken. De samenwerking en de pay-off komen echter niet uit de lucht vallen. Denk bijvoorbeeld aan SmartPort, een project waarbinnen de Erasmus Universiteit en het Havenbedrijf samenwerken aan slimme oplossingen, of één van de andere KennisWerkPlaatsen. Daarnaast is bijvoorbeeld het Erasmus University College het resultaat van samenwerking tussen stad en universiteit.

Roterdam: Make It Happen