• Het gat tussen Big Data en wijsheid

Het gat tussen Big Data en Wijsheid

Interview met prof.dr. Rommert Dekker, Carriere Magazine

Big Data zijn inmiddels ongekend gemeengoed. Dankzij technologische ontwikkelingen worden er steeds meer data gegenereerd, opgeslagen en uitgewisseld. Desondanks maken overheden en bedrijfsleven nog niet optimaal gebruik van de mogelijkheden. Volgens prof. dr. ir. Rommert Dekker, academisch directeur van de opleiding Data & Business Analytics aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, komt dat omdat men de technische vaardigheden daarvoor mist.

• Big Data : approved articles

In de publicatie 'Big Data; een definitiekwestie' beschreven we de verwarring in discussies over Big Data, veroorzaakt door de definitiekwestie. Naast deze kwestie, zorgt ook de verscheidenheid in het aanbod van online artikelen over Big Data voor mogelijke verwarring. Het aanbod van artikelen loopt uiteen van zeer positief tot kritisch en van toegankelijk tot ‘vol met terminologie’. Erasmus Q-Intelligence wijst u graag de weg door de wirwar van artikelen om u een goed beeld te geven van wat Big Data inhoudt en wat het voor u kan betekenen.

• Big Data: een definitiekwestie

Het thema Big Data krijgt de laatste tijd veel aandacht. Bijna dagelijks vindt men wel een kort artikel in de managementbladen. Het belang wordt zo groot geacht, dat Big Data hoofdletters krijgt toebedeeld. Wat desalniettemin opvalt is dat in weinig publicaties duidelijk wordt wat onder Big Data wordt verstaan. Forbes komt zelfs met 12 uiteenlopende definities. Met onduidelijkheid over terminologie zal snel verwarring ontstaan in discussies over Big Data.

• De EICIE geeft een accurate weergave van de huidige stand van de economie

In een recent onderzoek heeft Erasmus Q-Intelligence de prestaties van de Econometric Institute Current Indicator of the Economy (EICIE) onderzocht. De EICIE is een unieke indicator die kwartaalvoorspellingen geeft voor de jaarlijkse groei van het Nederlandse Bruto Binnenlands Product (BBP).

• Terugblik symposium Big Data: van wetenschap naar praktijk

Ruim 175 geïnteresseerden bezochten het symposium ‘Big Data: van wetenschap naar praktijk’. Erasmus Q-Intelligence organiseerde dit symposium om deelnemers te informeren over wat de wetenschap kan betekenen voor praktische vraagstukken als het gaat om het opsporen van relevante, beslissingsondersteunende informatie uit grote databestanden.

Uitreiking certificaten Programma Data & Business Analytics

Op 8 september 2017 werden officieel de certificaten uitgereikt aan de 25 deelnemers van de Postacademische Opleiding Data & Business Analytics 2016 - 2017.

• Resultaten Business Indicators Programma

De Goldschmeding Foundation en Erasmus Q-Intelligence hebben in 2015 het Business Indicators programma opgezet om een indicator te ontwikkelen die economische ontwikkelingen accuraat kan voorspellen.

Deze zomer werd het programma officieel afgerond op de Erasmus Universiteit met een bijeenkomst die werd geopend door supervisor prof. dr. Frank van der Duyn Schouten.