Verdieping
Haal meer uit data

Actueel

 • Corona virus

  Coronavirus: How to ‘flatten the curve’?

  In een artikel van The Washington Post wordt beschreven hoe data analytics en scenario analyse kunnen helpen om een beeld te krijgen van de verspreiding van epidemieën.

 • EQI onderzoek bij APG

  APG gaat vrouwelijke medewerkers gelijk belonen

  Erasmus Q-Intelligence deed in opdracht van APG onderzoek naar de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Op 22 mei 2019 bracht APG het bericht naar buiten dat zij, naar aanleiding van dit onderzoek, bij 125 vrouwelijke medewerkers een salarisverhoging zullen doorvoeren. 

 • EQI video Big Data Expo

  Dr. Kristiaan Glorie over de impact van ons onderzoek

  Op 18 en 19 september 2019 was EQI aanwezig tijdens de Big Data Expo in de Jaarbeurs Utrecht. Dr. Kristiaan Glorie vertelt in dit fragment o.a. over de mogelijke toepassingen van data analytics. 

 • prof.dr. Cees van Halem en dr. Kristiaan Glorie

  'Wen er maar aan. Big data in het kwadraat gaat de foodsector drastisch veranderen'

  Interview met prof.dr. Cees van Halem en dr. Kristiaan Glorie in het trendmagazine van Schouw Informatisering. 

 • EQI Forecasting

  Forecasting is het begin van elk budgetteringsproces

  Met de opkomst van beslissingsondersteunende software zijn er kansen gekomen om het proces van begroten en budgettering in een bepaalde mate te ondersteunen door informatiesystemen. Een reële optie die daarmee ontstaan is betreft ‘continuous budgetting’.

 • 'Data Analytics en kunstmatige intelligentie juist nú in de boardroom'

  Interview met dr. Willem Peter de Ridder, vormgever en één van de docenten van de masterclass Data Analytics en kunstmatige intelligentie voor Commissarissen & Toezichthouders.

 • Het gat tussen Big Data en wijsheid

  'Hoe big data accountancy en auditing naar een next level brengt'

  Interview op mt.nl met prof.dr. Cees van Halem en dr. Kristiaan Glorie over wat data science kan betekenen voor accountancy en auditing.

 • Het gat tussen Big Data en wijsheid

  Het gat tussen Big Data en Wijsheid

  Interview met prof.dr. Rommert Dekker, Carriere Magazine

  Big Data zijn inmiddels ongekend gemeengoed. Dankzij technologische ontwikkelingen worden er steeds meer data gegenereerd, opgeslagen en uitgewisseld. Desondanks maken overheden en bedrijfsleven nog niet optimaal gebruik van de mogelijkheden. Volgens prof. dr. ir. Rommert Dekker, academisch directeur van de opleiding Data & Business Analytics aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, komt dat omdat men de technische vaardigheden daarvoor mist.
   

 • Update: Nederlandse Economie groeit maar met 1.6% in het eerste kwartaal van 2019

  De “Econometric Institute Current Indicator of the Economy” (EICIE) is vernieuwd. De EICIE is een een indicator die de huidige stand van zaken in de economie meet. Het CBS geeft pas na 45 dagen een eerste indruk, de EICIE doet dat tijdens het lopende kwartaal.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

E-mailadres
Telefoon
010 - 408 11 68