Persoonlijkheden, Persoonlijkheidsstoornissen en gedrag in de board
Dr. Antoinette Rijsenbilt

Persoonlijkheden, Persoonlijkheidsstoornissen en gedrag in de board

Begindatum

vrijdag, 21 jun 2019, 13:30

Einddatum

vrijdag, 21 jun 2019, 16:30

Gesproken taal
Dutch

In dit college gaat dr. Antoinette Rijsenbilt in op persoonlijkheden, persoonlijkheidsstoornissen en gedrag in relatie tot de sturing en beheersing van een organisatie (het object van onderzoek van auditors) en wat dit betekent voor de relatie tussen auditor en board (de rapportagelijn van de auditor). In dit college zal A. Rijsenbilt inzichten verwerken uit haar proefschrift ‘Narcisme; meting en impact’. Zij onderzocht de invloed van de CEO op de interne organisatie en het bedrijfsresultaat. Een belangrijke indicator voor deze invloed is de mate van narcisme, dat wordt gekenmerkt door zucht naar macht en erkenning. Daarnaast zal een Harvard case worden behandeld waar gedrag en cultuur in de board centraal staat.

Dr. Antoinette Rijsenbilt heeft bijzondere interesse in vraagstukken waarin economie, leiderschap, governance en psychologie samenkomen. Zij heeft diverse financiële functies vervuld, zowel in complexe internationale organisaties als in het Nederlandse MKB. Zij behaalde haar doctoraal bedrijfseconomie in 1991 en haar doctoraat in 2011. Daarnaast studeerde zij psychologie aan de UvA en behaalde een bevoegdheid tot 1e graad docent economie aan de VU. Vanaf 2009 is zij verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar onderzoek richt zich op de persoonlijkheid (in het bijzonder op de narcistische persoonlijkheid) van bestuurders en de effecten daarvan op de bedrijfsvoering.

PE-uren

  • PE-uren: 3 uur.
    ESAA is als onderwijsinstelling erkend door het NBA en is daardoor gerechtigd PE-uren toe te kennen aan onderwijsactiviteiten.

Meer informatie

E: esaa-auditing@ese.eur.nl
T: 010 - 408 22 17