EdUconnect

Stay curious!
Campus illustration

EdUconnect is waar de EUR-community samenkomt om kennis te delen en elkaar te inspireren. Waar we ideeën vertalen naar kansen binnen het onderwijs. Praat mee over de ontwikkelingen binnen het onderwijs samen met docenten, studenten en iedereen die interesse heeft in innovatie van het onderwijs.

Datum
donderdag 30 mei 2024, 09:30 - 13:00
Type
Algemeen
Gesproken taal
Engels
Ruimte
Forumzaal
Aanmelden Voeg toe aan agenda
Meer informatie

Datum: donderdag 30 mei
Tijd: 09:30 – 13:00 (inloop vanaf 9:00)
Locatie: Van der Goot Building – Forumzaal (M3), campus Woudestein (klik hier voor een routebeschrijving).
Toegang: gratis

Georganiseerd door de Community for Learning & Innovation

Gerelateerde links
Meer CLI evenementen

Het thema van EdUconnect 2024 is Stay Curious! Nieuwsgierigheid is nodig om het onderwijs verder te brengen en een nieuwsgierige houding helpt ons elkaar te begrijpen en van elkaar te leren. Zien we je op 30 mei? 🔍

Theater

STAY CURIOUS – Een theatrale en interactieve presentatie van Theatergroep PlayBack

Via pakkende en herkenbare scènes geeft theatergroep PlayBack inzicht en tips in vruchtbare interacties tussen studenten en docenten. Miscommunicatie, verschil in opvatting, en het hebben van andere omgangsvormen kunnen het begrip tussen student en docent in de weg zitten. Hoe blijf je als docent nieuwsgierig naar de belevingswereld van de student en hoe kun je studenten blijven ondersteunen in de ontwikkeling van hun (academische) identiteit? En wat is jouw rol als student? 

Workshops/sessies

Volg een van de zeven workshops/sessies, waar enthousiaste collega’s je meenemen in hun thema. Hieronder vind je meer informatie over de inhoud en wat je kunt leren. Via het aanmeldformulier kun je je direct aanmelden voor de sessie die je interessant lijkt. 

De uitdagingen in alle lagen van het onderwijs zijn groot. Hoe hou je studenten gemotiveerd? Hoe zorg je ervoor dat er voldoende kennis en vaardigheden aangeleerd worden? Hoe ga je om met de razendsnelle ontwikkelingen om ons heen? Vaak wordt er naar technologie gegrepen als oplossing voor de onderwijsuitdagingen. 

In de Minor “Living Education Lab” leren we studenten om via Design Thinking de juiste oplossing voor het juiste probleem te vinden, en om LEREN centraal te zetten, niet de technologie zelf. Leer over onze ‘fails and successes’, en ervaar enkele hands on activiteiten uit onze Design Thinking Toolbox! No devices required!

Kris Stabel / Daniel Lutley

Deze sessie wordt gegeven door Kris Stabel en Daniel Lutley. Kris Stabel is adjunct directeur en onderwijsadviseur bij Risbo en themaleider onderwijsinnovatie bij de CLI. Daniel Lutley is student bij Erasmus University College (EUC).

We leven in onzekere tijden en lijken de weg naar de toekomst kwijt te zijn. Oorlogen zijn terug en vervuilen academische debatten, AI bedreigt het onderwijs, de opwarming van de aarde bedreigt ons bestaan... Wat als er een manier was om over de toekomst na te denken en positieve resultaten te creëren in plaats van alleen maar te duimen dat het goed komt en te schuilen op sociale media? Doe mee aan een workshop over Futures studies, een discipline die onlangs aan de EUR is geïntroduceerd om betere toekomsten te ontwerpen voor iedereen.

Étienne Augé

Deze sessie wordt gegeven door dr. Étienne Augé. Étienne Augé is universitair hoofddocent aan de afdeling Media and Communication, Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC).

Hoe kunnen flipped-classroom lessen ons helpen om ons onderwijs te diversifiëren voor grote groepen studenten met verschillende achtergronden en behoeften? Tijdens deze interactieve workshop leer je hoe een combinatie van kennisclips, quizzen en klassikale activiteiten je kan helpen om dit doel te bereiken. Je leert ook hoe deze hybride aanpak de deur opent naar een effectief gebruik van data-analyse om je opleiding te sturen en te evalueren.

Peter Marks & Pieter Tuytens

Deze workshop wordt gegeven door dr. Peter Marks en dr. Pieter Tuytens. Peter Marks is universitair hoofddocent aan de Department of Public Administration, Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB). Pieter Tuytens is universitair docent bij ESSB. 

Wil je af van de thesis in je opleiding? Maar ben je bang dat je er niet voor kunt zorgen dat studenten aan alle Intended Learning Outcomes (ILO's) voldoen? Wij laten je zien hoe je dit kunt doen!

We introduceren de ILO-monitor, die studenten, docenten en het programmamanagement directe feedback geeft over de prestaties van een student, een cohort en een opleiding met betrekking tot het behalen van elke individuele ILO.

In deze workshop laten we de monitor zien en de inzichten en feedback die het geeft. We zullen de workshopdeelnemers uitdagen over de thesis als heilige graal, maar we kijken ook uit naar discussies over de voordelen en mogelijke toepassingen van de meer gedetailleerde feedback op ILO-niveau.

Bas Donkers and Pieter Schoonees

Deze workshop wordt gegeven door prof.dr. Bas Donkers en dr. Pieter Schoonees. Bas Donkers is hoogleraar Marketing Research aan de Erasmus School of Economics (ESE). Pieter Schoonees is docent en academisch directeur bij het Econometric Institute van ESE.

Verandering is moeilijk, toch? Maar is dat altijd zo? Bij de Erasmus School of Philosophy zijn we bezig met de herontwikkeling van onze bacheloropleidingen. We hebben gekozen voor een bottom-up, versnelde, team-aanpak. Tijdens deze workshop delen we onze inzichten over hoe we dit proces hebben opgezet om een inspannend bureaucratisch traject te vermijden. Maar context is belangrijk, nieuwsgierigheid is cruciaal en daarom is een open dialoog noodzakelijk. Deze workshop is een startpunt om weer plezier te krijgen in het realiseren van je onderwijsdromen!

Marie van der Gaag, Jamie van der Klaauw

Deze workshop wordt gegeven door Marie van der Gaag en Jamie van der Klaauw. Marie van der Gaag is beleidsmedewerker onderwijs bij Erasmus School of Philosophy (ESPhil). Jamie van der Klaauw is promovendus bij ESPhil. 

We nodigen je uit voor onze workshop 'Respectful Dialogues: Building Connections and Integrating AI for Enhanced Learning'. In deze interactieve sessie verkennen we de kunst van het ontwikkelen van diepe connecties tussen docenten en studenten, met een speciale focus op de kracht van persoonlijke verhalen en gedeelde nieuwsgierigheid naar elkaar. Je leert hoe het interpersoonlijke aspect van verhalen onze onderwijsruimtes kan veranderen in menselijkere en meer op samenwerking gerichte ruimtes, die een veilige leeromgeving bevorderen. Daarnaast krijg je inzicht in hoe we AI-technologie hebben ingezet als hulpmiddel voor een verrijkte leerervaring in deze omgeving. We kijken ernaar uit je te verwelkomen!

Sonja Wendel and Bram Horstink

Deze workshop wordt gegeven door dr. Sonja Wendel en Bram Horstink. Sonja Wendel is universitair docent bij Erasmus School of Economics (ESE). Bram Horstink is senior learning & innovation adviseur bij ESE. 

Online en blended leermethoden worden steeds vaker gebruikt in het hoger onderwijs. Het is echter cruciaal om na te denken over de impact van deze verschuiving op docenten en hoe we hen kunnen ondersteunen bij deze overgang. In deze workshop zal ik ingaan op de ervaringen van de Erasmus School of Health Policy and Management met de implementatie van een online pre-master programma. Vervolgens zullen we samen strategieën verkennen om docenten aan je eigen instelling te ondersteunen bij het implementeren van online en blended onderwijsmethoden, zodat ze plezier en voldoening in hun werk houden.

Welmoed van Deen

Deze workshop wordt gegeven door dr. Welmoed van Deen. Welmoed van Deen is universitair docent bij Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM).

Inspiratiemarkt

Na de sessies kun je genieten van een lunch geheel in het thema Stay Curious! Netwerk met andere aanwezigen en loop over de inspiratiemarkt, waar je alles te weten komt over innovatieve projecten binnen EUR. Leer bijvoorbeeld over curriculumherziening en Case Based Learning bij de kraam van Erasmusarts 2030, ga in gesprek over het Critical World Citizenship themaproject bij de TeachEUR kraam, en raak up-to-date over Erudite: de veilige chatbot voor EUR. Ook hoor je meer over edubadges, MicroLabs, CLI Fellowships (onderzoek), Erasmus Verbindt, innovatieprojecten, Impact at the Core, LifeVersity, en UNIC.  

Aanmelden

Ik ben Bevat verplichte velden
Faculteit/afdeling Bevat verplichte velden
Doe je mee met een workshop/sessie? Bevat verplichte velden
Welke sessie wil je volgen? Bevat verplichte velden
Doe je mee met de lunch en inspiratiemarkt om 12:00? Bevat verplichte velden
Heb je dieetwensen? Bevat verplichte velden
Wat zijn je dieetwensen? Bevat verplichte velden
* Als je kiest voor de optie 'anders', neem alsjeblieft contact op met cli@eur.nl om de mogelijkheden te bespreken.

De Erasmus Universiteit Rotterdam gaat vertrouwelijk om met je gegevens. Je gegevens worden alleen gebruikt voor EdUconnect-doeleinden. Meer informatie vind je in ons privacystatement.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Programma

09:00Inloop
09:30Welkom
09:45Theatershow
10:50Workshops/sessies
11:50Wrap-up
12:10Inspiratiemarkt en lunch

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen