Open Access op de EUR

De Erasmus Universiteit biedt verschillende manieren om je onderzoek Open Access beschikbaar te stellen, zodat er voor iedere situatie een passende oplossing is.

Open Access publiceren

Houd er rekening mee dat Open Access publiceren via een uitgever publicatiekosten met zich mee kan brengen (gemiddeld €2.000). Die kunnen al vroeg worden ondervangen door deze kosten mee te nemen bij het opstellen van een onderzoeksaanvraag. Je kan er ook voor kiezen om in een tijdschrift te publiceren dat geen publicatiekosten rekent (zie Directory of Open Access Journals).

Uitgeversdeals
Bij veel tijdschriften zijn de publicatiekosten al op voorhand afgekocht door de Universiteitsbibliotheek, waardoor je hier als EUR- onderzoeker kosteloos Open Access kunt publiceren. Voor meer informatie hierover ga naar Uitgeversdeals.

Auteurs zijn zelf verantwoordelijk voor het regelen van financiële middelen voor de kosten van Open Access-publicaties in tijdschriften die geen deel uitmaken van deze deals.

Open Access beleid

Alle door medewerkers van de Erasmus Universiteit gepubliceerde korte wetenschappelijke werken, die niet direct Open Access zijn gepubliceerd via een uitgever, worden automatisch na een embargo van 6 maanden in de uitgeversversie openbaar beschikbaar gemaakt via Pure. Dit beleid is gebaseerd op artikel 25fa van de Auteurswet (Amendement Taverne). 

Als een auteur wenst dat een publicatie op grond van artikel 25fa van de Auteurswet niet openbaar wordt gemaakt, biedt de EUR de mogelijkheid tot opt-out.

Voor meer informatie ga naar Open Access Reglement.

Stroomschema: Hoe publiceer ik Open Access?

Flow chart How do I publish Open Access

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen