Carrièremogelijkheden

Bestuurskunde

Als afgestudeerd bestuurskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam krijg je een vliegende start op de arbeidsmarkt. Of je nu wilt werken in de landelijke politiek, de problemen in je eigen stad wilt aanpakken of maatschappelijke organisaties wilt adviseren. Midden in het vuur van de dynamische stad Rotterdam leer je problemen effectief aan te pakken door mensen en organisaties te verbinden. Alles wat jij nodig hebt, zijn betrokkenheid en ambitie.

We raden je aan om na je bachelor ook een master te volgen, zodat je breed inzetbaar bent op de arbeidsmarkt. Met je Bestuurskunde diploma kun je bijvoorbeeld aan de slag als adviseur, beleidsonderzoeker of consultant bij overheidsorganisaties en adviesbureaus, maar ook bij bedrijven of belangenorganisaties die veel met overheidsorganisaties te maken hebben. Daarnaast kun je natuurlijk ook gaan werken bij internationale organisaties, zoals de Europese Unie of de Verenigde Naties. 

Voor studenten die zich willen in zetten voor de ontwikkeling van de samenleving in brede zin en die meer willen weten van politiek en bestuur is bestuurskunde een uitstekende keus!
(..) al snel kwam ik er achter dat de studie Bestuurskunde mij prima paste. Een enorm breed vakkenpakket, van politicologie tot staatsrecht, van psychologie tot crisismanagement en van economie tot vergadertechniek.
In mijn werk als consultant bij M&I/Partners, pak ik complexe (maatschappelijke) organisatievraagstukken op om deze te optimaliseren.
Studeren in een multiculturele stad als Rotterdam sluit aan bij de sociale relevantie van het curriculum en dit past bij mijn ambities.
Het belangrijkste dat ik tijdens mijn studie heb geleerd is om vanuit verschillende perspectieven te denken en daarmee met een open en brede blik naar maatschappelijke opgaven te kijken.
De opleiding bestuurskunde heeft het voor mij mogelijk gemaakt over te stappen naar een ander type functie waar ik de breedte van de kennis die ik heb opgedaan ook goed kan inzetten.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen