Movez Lab
Nieuws

Nieuws

NWO Vidi-subsidie voor communicatiewetenschapper dr. Esther Rozendaal

Persbericht

Communicatiewetenschapper dr. Esther Rozendaal van de ESSB heeft een Vidi-subsidie van 800.000 euro toegekend gekregen door NWO.

Moniek Buijzen praat met VICE over jongeren en de coronamaatregelen

In de media

Aan VICE legt Moniek Buijzen uit waarom het voor jongeren soms moeilijker is om zich aan de regels te houden en schetst ze oplossingen.

Moniek Buijzen en Eveline Crone beantwoorden vragen jongeren op Facebook

Persbericht

Op 28 oktober gaan Moniek Buijzen, Eveline Crone, Marion Koopmans en Diederik Gommers tijdens een livesessie in gesprek met jongeren.

Influencers zeggen wat volgers willen horen

In de media

Tientallen BN'ers deelden de hashtag #ikdoenietmeermee. Moniek Buijzen en Esther Rozendaal leggen uit hoe de hashtag jongeren kan beïnvloeden.

Moniek Buijzen genomineerd voor de Huibregtsenprijs

Persbericht

Moniek Buijzen is een van de zes genomineerden voor de Huibregtsenprijs 2020 met haar baanbrekende project naar gezondheidscampagnes voor jongeren ter voorkoming van overgewicht

Moniek Buijzen en Semiha Denktas roepen op tot betere corona communicatie

In de media

Gedrag de belangrijkste verdedigingslinie tegen de verspreiding van het coronavirus. Twee EUR hoogleraren roepen op tot betere communicatie.

Jongeren en corona: ‘Ik weet dat die huisfeestjes niet heel slim zijn’

In de media

Een overheidscampagne moet jongeren aansporen de corona-adviezen na te leven. Gaat iets wat ze „kneuterig” noemen werken?

Focus op hoe je wél plezier kan maken, en je toch aan de coronamaatregelen kan houden

In de media

Professor Moniek Buijzen (EUR) legt in de Volkskrant, het NRC en NOS uit dat bij campagne van RIVM voor jongeren het tonen van begrip voor hun situatie belangrijk is. 

Hoe zorg je dat ook jongeren thuisblijven?

In de media

Prof. dr. Moniek Buijzen (ESSB) legt in het NRC uit hoe je ervoor zorgt jongeren zich aan de coronamaatregelen houden. Wat vind zij van een nieuwe campagne met influencers?

Moniek Buijzen benoemd tot hoogleraar Communication and Behavioural Change

Persbericht

Prof. dr. Moniek Buijzen is benoemd tot hoogleraar ‘Communication and Behavioural Change’ bij de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB).