Veranderingen in databanken per januari 2022

Per januari 2022 zijn er veranderingen bij verschillende databanken:

 • Web of Science
  Aan de Core Collection van Web of Science is de backfile van de Emerging Sources Citation Index (ESCI) toegevoegd, die toegang geeft tot records vanaf 2005 (voorheen was 2015 het startjaar). ESCI bevat meer dan 7.800 tijdschriften, die voldoen aan de kwaliteitscriteria van Web of Science, maar (nog) niet aan de impactcriteria die gehanteerd worden om een tijdschrift op te nemen in de Science Citation Index Expanded, de Social Sciences Citation Index of de Arts & Humanities Citation Index, de andere onderdelen van de Core Collection van Web of Science.
  Als je een zoekopdracht voor een literatuuronderzoek opnieuw uitvoert, dan krijg je mogelijk extra resultaten, gepubliceerd in de periode 2005-2014.
 • JSTOR
  JSTOR heeft zijn Journal Hosting Program beëindigd. Dit betekent dat JSTOR nu alleen nog toegang biedt tot archiefcollecties, met een 'moving wall' van 3 of 5 jaar. De meest recente jaren zijn niet meer beschikbaar op JSTOR. Enkele tijdschriften zijn verhuisd naar een nieuw platform, Scholarly Publishing Collective. Tot 31 maart 2022 zijn alle tijdschriften op dit platform vrij beschikbaar.
 • Philosopher's Index
  De toegang en zoekopties zijn gewijzigd: Philosopher's Index is nu toegankelijk via het ProQuest Platform. Deze bibliografische databank voor wijsbegeerte gaat terug tot 1940.
 • Poiesis
  De toegang tot de tijdschriftcollectie Poiesis is niet verlengd. De toegang tot afzonderlijke tijdschriftabonnementen blijft wel beschikbaar via Philosophy Documentation Center.
 • Oxford Scholarship Online Philosophy
  De Evidence Based Acquisition (EBA) pilot met Oxford Scholarship Online Philosophy is beëindigd. De binnen de pilot aangekochte e-books zijn beschikbaar via het Oxford Platform en zijn vindbaar via sEURch.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen