Breed leren en ontwikkelen

Traineeship Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam

Jezelf breed ontwikkelen, een snelle persoonlijke groei en uitdagende opdrachten bij drie verschillende universiteiten, dit wil jij ook! Het 2-jarig LDE traineeship is al sinds 2014 het gezamenlijke traineeprogramma van de Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam (LDE).

In totaal worden er per jaar achttien trainees aangenomen, verdeeld over de universiteiten. Zo starten er dus zes LDE-trainees per universiteit. Je krijgt als trainee de unieke kans om je in twee jaar tijd op professioneel en persoonlijk vlak volop te ontwikkelen binnen een academische en dynamische werkomgeving.

Je werkt en leert tegelijkertijd. Je ontmoet regelmatig je andere LDE-trainees op de universiteit en neemt deel aan het gezamenlijk opleidings- en ontwikkelprogramma met alle achttien LDE-trainees.

Het LDE-traineeship: dit wil jij ook.

Jezelf ontwikkelen bij drie verschillende universiteiten.

LDE Trainees

Een traineeship in Rotterdam, Leiden en Delft

We bieden je een uitdagende traineeplek aan bij de faculteit of dienst van een van de universiteiten. Na je eerste jaar rouleer je van traineeplek en heb je de mogelijkheid om een van de andere universiteiten beter te leren kennen.

Je gaat als trainee bijvoorbeeld aan de slag als projectmedewerker/(beleids)adviseur in de faculteit of bij een directie. Je verdiept je bijvoorbeeld in de ontwikkeling van medewerkers, ontwikkelt en toetst beleid of je houdt je bezig met het verbeteren van processen. Voorbeelden van opdrachten:
 

 • Onderzoek naar de mogelijkheden voor een coherent programma van onderwijs en onderzoek gericht op inclusiviteit en verantwoordelijkheid.
 • Professional Development voor docenten van de LDE universiteiten herontwikkelen.
 • Communicatie en organisatie van de 2022 The Mobility Society initiative live event. 
 • Realiseren beleid omtrent studeren met een functiebeperking.
 • Adviseren beleidsvoorbereiding vanuit bedrijfseconomische of fiscale optiek (NB: bedrijfseconomie of bedrijfskunde studierichting vereist).

Je beschikt over een grote mate van zelfstandigheid en je bent breed inzetbaar en flexibel. Je kunt op verschillende niveaus schakelen. Verder ben je een proactieve denker en doener, analytisch, je durft uit je comfortzone te stappen, reflecteert op je eigen handelen en bent in staat jezelf te bewegen in diverse lagen binnen de organisatie. Je bent tevens in staat om in drukke situaties het hoofd koel te houden, je bent resultaatgericht, in staat om deadlines te halen en gericht op samenwerken. Je bent communicatief sterk in het Nederlands en Engels.

Verder heb je:
 

 • Het betreft een junior functie waarvoor wij enthousiaste en leergierige trainees zoeken met 0-2 jaar ervaring na afstuderen!
 • Bij de start van het traineeship een academische masteropleiding afgerond (alle studierichtingen zijn welkom).
 • Naast je studie ervaring opgedaan in bijvoorbeeld bestuurlijke- of internationale context, mantelzorg, vrijwilligerswerk, topsport en/of andere (verrassende) interessante nevenwerkzaamheden. 

Een kick-start van jouw carrière als young professional door:
 

 • Een tweejarig opleidings- en ontwikkeltraject.
 • Uitdagende opdrachten die van je vragen projectmatig te werk te gaan. 
 • Intervisie met jouw collega trainees en de mogelijkheid tot gesprekken met een mentor.
 • De mogelijkheid om op diverse universiteiten werkervaring op te doen door roulatie van opdracht en universiteit na jaar 1.  
 • Een krachtig netwerk, inclusief een traineealumni netwerk.
 • Twee keer een aanstelling van één jaar voor 38 uur per week (1,0 fte). 
 • Een salaris gebaseerd op schaal 10.0 in het eerste jaar (€ 2.790,- bruto p/m) en schaal 10.1 in het tweede jaar (€ 2.920,- bruto p/m) bij een volledige aanstelling. 
 • Een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals ruime verlofuren conform de CAO Nederlandse Universiteiten.

Wij hechten veel waarde aan diversiteit en streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de maatschappij.

LDE trainees vormen een warm netwerk

Je traineeship bestaat eigenlijk uit verschillende componenten. Enerzijds je eigen traineeplek bij Erasmus Universiteit Rotterdam. Naast je dagelijkse werkzaamheden ontmoet je regelmatig je andere LDE-trainees op de campus. Ook kan je deelnemen aan de gave activiteiten van Young@EUR, de vereniging voor medewerkers onder de 35 jaar. Naast je traineeleven op campus Woudestein neem je deel aan het gezamenlijk opleidings- en ontwikkelprogramma met alle 18 LDE-trainees van alle universiteiten. 

De uitdagende academische omgeving

Erasmus Universiteit Rotterdam is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Hoe kan ik solliciteren voor het traineeship?

De werving voor het LDE Traineeship 2022 is begonnen! Heb je interesse? Meld je aan voor deze functie door hier te klikken vóór 25 april met een motivatiebrief en cv . Bij vragen over het verloop van het sollicitatieproces kun je terecht bij Jara van Leeuwen via 06 12 00 09 80 of jara.van.leeuwen@bmc.nl.

Contact

E-mailadres
ldetrainees@eur.nl
Telefoonnummer
+31 6 36 37 90 08

Milky Viola Gonzalez

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen