Breed leren en ontwikkelen
Traineeship Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam

Het LDE-traineeship

Breed leren en ontwikkelen als trainee

Een veelzijdig traineeship, gericht op brede ontwikkeling en persoonlijke groei. Dat is het LDE-traineeship! LDE staat voor Leiden, Delft en Erasmus. Het LDE-traineeship is het gezamenlijke traineeprogramma van de drie universiteiten, die al jaren met elkaar samenwerken. In het kort:

 • Een tweejarig programma, start in september 2019
 • Instromen met een afgeronde WO master (alle studierichtingen)
 • Een uitgebreid opleidings- en ontwikkeltraject
 • Opdrachten gericht op beleid, communicatie & projectmanagement

De Erasmus Universiteit Rotterdam neemt ieder jaar zes LDE-trainees aan. We bieden je een uitdagende traineeplek bij een van onze faculteiten of diensten. Na je eerste jaar rouleer je van traineeplek en heb je de mogelijkheid de Universiteit Leiden of de Technische Universiteit Delft te ontdekken. Je leert dus in een korte tijd meerdere organisaties kennen en je bouwt een enorm netwerk op.

 • Bij de start van het traineeship in september 2019 heb je een academische masteropleiding afgerond. Daarnaast heb je maximaal twee jaar werkervaring en naast je studie heb je de nodige bestuurlijke, internationale of andere relevante werkervaring opgedaan. Je beschikt over een grote mate van zelfstandigheid en bent breed inzetbaar en flexibel. Verder ben je een proactieve denker en doener: je durft uit je comfortzone te stappen, reflecteert op je eigen handelen en je bent in staat te acteren op verschillende niveaus. Je wordt geselecteerd op de competenties analytisch denken, samenwerken, initiatief nemen, resultaatgerichtheid en zelfreflectie. 

 • De EUR biedt goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU), zoals:

  • Een salaris gebaseerd op schaal 10.0 in het eerste jaar (€ 2.588,- bruto p/m) en schaal 10.1 in het tweede jaar (€ 2.709,- bruto p/m) bij een volledige aanstelling.
  • Uitgebreide sportvoorzieningen op de campus (deels gratis voor medewerkers).
  • Extra ontwikkeldagen om zelf in te zetten.
  • Ontwikkelbudget om zelf in te zetten (500 euro per jaar).
  • 41 vakantiedagen per jaar.
  • Een studiereis.

LDE trainees vormen een warm netwerk

Je traineeship bestaat eigenlijk uit verschillende componenten. Enerzijds je eigen traineeplek bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Naast je dagelijkse werkzaamheden ontmoet je regelmatig je andere LDE-trainees op de campus. Ook kan je deelnemen aan de gave activiteiten van Young@EUR, de vereniging voor medewerkers onder de 35 jaar. Naast je traineeleven op campus Woudestein neem je deel aan het gezamenlijk opleidings- en ontwikkelprogramma met alle 18 LDE-trainees van alle universiteiten. De kers op de taart is de studiereis in het tweede jaar naar het buitenland.

De uitdagende academische omgeving

De Erasmus Universiteit Rotterdam is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Hoe kan ik solliciteren voor het traineeship?

Je kunt tot 8 juni solliciteren voor het LDE traineeship met startdatum 1 september 2020. Kijk hier voor de vacature.

Contact

Mariëlle van den Oever