Breed leren en ontwikkelen

Traineeship Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam

Jezelf breed ontwikkelen, een snelle persoonlijke groei en uitdagende opdrachten bij drie verschillende universiteiten, dit wil jij ook! Het 2-jarig LDE traineeship is al sinds 2014 het gezamenlijke traineeprogramma van de Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam (LDE).

In totaal worden er per jaar achttien trainees aangenomen, verdeeld over de universiteiten. Zo starten er dus zes LDE-trainees per universiteit. Je krijgt als trainee de unieke kans om je in twee jaar tijd op professioneel en persoonlijk vlak volop te ontwikkelen binnen een academische en dynamische werkomgeving.

Je ontmoet regelmatig de andere LDE-trainees. Zo neem je deel aan intervisie, krijg je 1-op-1 coaching en volgt met jouw lichting een trainingsprogramma bij de Baak. Je organiseert samen borrels, inhoudelijke activiteiten en een studiereis in het tweede jaar. Je werkt en leert dus tegelijkertijd. 

The LDE traineeship: this is what you want.

Developing yourself at three different universities.

LDE Trainees

A traineeship in Rotterdam, Leiden en Delft

We bieden je een uitdagende traineeplek aan bij de faculteit of dienst van een van de universiteiten. Na je eerste jaar rouleer je van traineeplek en heb je de mogelijkheid om een van de andere universiteiten beter te leren kennen.

Je gaat als trainee bijvoorbeeld aan de slag als projectmedewerker of (beleids)adviseur in de faculteit of een van de diensten. Je verdiept je bijvoorbeeld in de ontwikkeling van medewerkers, ontwikkelt en toetst beleid of je houdt je bezig met het verbeteren van processen. Voorbeelden van opdrachten in de afgelopen jaren:

 • Onderzoek naar de mogelijkheden voor een coherent programma van onderwijs en onderzoek gericht op inclusiviteit en verantwoordelijkheid.
 • Professional Development voor docenten van de LDE universiteiten herontwikkelen.
 • Communicatie en organisatie van de 2022 The Mobility Society initiative live event. 
 • Realiseren beleid omtrent studeren met een functiebeperking.
 • Adviseren beleidsvoorbereiding vanuit bedrijfseconomische of fiscale optiek (NB: bedrijfseconomie of bedrijfskunde studierichting vereist).

Het betreft een junior functie waarvoor wij enthousiaste en leergierige trainees zoeken.  

 • Bij de start van het traineeship op 1 september 2023 heb je een academische masteropleiding afgerond (alle studierichtingen zijn welkom).
 • Je bent niet langer dan 2 jaar geleden afgestudeerd, een (tweede) master of een afgeronde promotie rekenen we als jouw afstudeerdatum.
 • Je bent communicatief vaardig in het Nederlands (C1) en Engels (C1).

Welke competenties zijn belangrijk?

Het gaat steeds om een opdracht van één jaar, waarbij het belangrijk is dat je resultaatgericht werkt en in staat bent deadlines te halen. Ook werk je goed samen met de collega’s op je werkplek. Je bent breed inzetbaar, flexibel en durft uit je comfortzone te stappen. Initiatief nemen, proactief zijn en het op verschillende niveaus kunnen schakelen zijn belangrijke kwaliteiten voor onze trainees. Tevens reflecteer je op je eigen handelen in je dagelijks werk en binnen de organisatie.

Een kick-start van jouw carrière als young professional door:

 • Een bijzondere baan met twee uitdagende opdrachten bij twee verschillende universiteiten 
 • Een tweejarig opleidings- en ontwikkeltraject bij de Baak
 • Intervisie met jouw medetrainees en individuele coaching 
 • De kans om zelf inhoudelijk bij te dragen aan jouw traineeship door het organiseren van verschillende activiteiten
 • Een traineegroep waar je mee samen mee optrekt 
 • Een fulltime functie met een ruime vakantieregeling (bij 40 uur, heb je 41 vakantiedagen)
 • Een salaris gebaseerd op schaal 10.0 in het eerste jaar (€ 2.960,- bruto p/m) en schaal 10.1 in het tweede jaar (€ 3.098,- bruto p/m).

LDE trainees vormen een warm netwerk

Je traineeship bestaat eigenlijk uit verschillende componenten. Enerzijds je eigen traineeplek bij Erasmus Universiteit Rotterdam. Naast je dagelijkse werkzaamheden ontmoet je regelmatig je andere LDE-trainees op de campus. Ook kan je deelnemen aan de gave activiteiten van Young@EUR, de vereniging voor medewerkers onder de 35 jaar. Naast je traineeleven op campus Woudestein neem je deel aan het gezamenlijk opleidings- en ontwikkelprogramma met alle 18 LDE-trainees van alle universiteiten. 

De uitdagende academische omgeving

Erasmus Universiteit Rotterdam is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Hoe kan ik solliciteren voor het traineeship?

Enthousiast geworden? Je motivatie en je curriculum vitae (in het Nederlands) ontvangen we graag uiterlijk 10 april 2023.
BMC ondersteunt ons wervingsproces. Je wordt doorgeleid naar een externe website.

Contact

Esther Snijders-van Witzenburg

E-mailadres
ldetrainees@eur.nl
Telefoon
0636438029

Meer informatie over het traineeship is ook te vinden op de website van Leiden-Delft-Erasmus Universities. 

Meer informatie traineeship

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen